Horkay György: Köszönjük, Szombathely!

szróbert • 2014. augusztus 20., szerda •
A vasárnap véget ért III. Savaria Kupa nemzetközi utánpótlás férfi vízilabda torna után Horkay György mesteredző a kifogástalan rendezést, és a vízipóló mellé álló város vezetését dicsérte. A szövetségi kapitány a helyszín mellett az Európa-bajnokságra készülő fiatalokat is értékelte.
Horkay György: Köszönjük, Szombathely!

Noha a játék még nem elégítette ki minden igényemet, nagyon fontosnak tartom, hogy az Európa-bajnokság előtt egy héttel három győzelmet arattunk. Az olaszok és a montenegróiak legyőzése pedig különösen pozitív. Van még javítanivalónk, de nekem sincs egyszerű helyzetem, hiszen a következő napokban el kell döntenem, kik kerülnek a kiutazó csapatba és kik maradnak itthon - mondta a frisss.hu-nak nyilatkozva Horkay György. 

Hol kell még javítani?
Az emberelőnyös helyzetek kihasználása, illetve az emberhátrányban történő védekezés során még fejlődnünk kell, bár mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban alakultak ezek a mutatóink is. A németek elleni meccs után hibaszázalékunk is kisebb lett.

Kikkel volt különösn elégedett?
Kapusaink jól teljesítettek, Sedlmayer Tamás szinte a hátára vette a csapatot, jól irányított és sokat dolgozott. Ezen a tornán több sérültünk is hiányzott, nem tudtam őket megnézni, de összességében elégedett vagyok a Szombathelyen szereplő csapat teljesítményével. A következő hét programját már a finomításokkal való foglalkozás teszi majd ki.

Hogyan érezte magát Szombathelyen?
Nyugodtan mondhatom, hogy már hazajövök Szombathelyre. Nagyszerű tornát szervezett immár harmadszor a város, illetve javítok: negyedszer, hiszen a világbajnokság is itt volt, így hát köszönjük Szombathelynek, a vízipóló mellé álló város vezetésének, és persze a Juhász Tibor vezette sportegyesületnek, az AVUS-nak. Minden nap megtelt a lelátó, kellemes volt minden, örülök, hogy egyre népszerűbb a vízilabda Szombathelyen - tette hozzá az 1976-os olimpián bajnoki címet nyert csapat tagja. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére