Honnan tudod, hogy nem vagy kész egy újabb kapcsolatra?

Frisss/Playful - fotó: pixabay.com • 2017. február 22., szerda •
Néhány apró jel is bőven elég ahhoz, hogy rájöjj, hogy még időre van szükséged, nem egy társra.
Honnan tudod, hogy nem vagy kész egy újabb kapcsolatra?

Hiába kopogtat a tavasz az ablakon, még nem biztos, hogy készen állsz a következő nagy szerelemre. Egy szakítást feldolgozni közel sem egyszerű, ráadásul a téli időszak alatt az ember hajlamos arra, hogy bezárkózzon. Épp ezért nem célszerű fejest ugrani egy újabb kapcsolatba, főleg ha az alábbi felsorolásból akár egyet is igaznak vélsz magadra nézve.

Ex: Nagyon rossz úton jár az, aki álmokból épít várat és elfelejt élni. Nem szabad, hogy a múlt napsütése és árnyéka meghatározza jelened. Ha arra gondolsz, hogy mit csinálhat éppen most az előző kedvesed, akkor még nem tetted túl magad a szakításon. Csak akkor van értelme mással kapcsolatot kezdeményezned, ha csak az újra koncentrálsz. Ellenkező esetben halálra van ítélve a próbálkozás.

Negatív hozzáállás: Bizonyára mindenki szeretne fejlődni, jobb emberré válni. Az előző kapcsolatban elszenvedett sebek begyógyulnak és erősebbek leszünk. Viszont a negatív gondolatokkal nem lehet építkezni! Az olyan kijelentéseket hanyagoljuk, mint a "rossz ember vagyok" vagy "miért nem tartok ott, ahol szeretnék?". Mindennek eljön az ideje, viszont ha a hangulatod és a lelkiállapotod inkább pesszimista, akkor egy esetleges visszautasítást sem kezelsz majd megfelelően. Csak lazán!

Kapcsolatfüggőség: Társadalmunk egyik legismertebb jellemzője. "Csak azért tartalak magam mellett, hogy legyen valakim addig, míg a tökéletes be nem sétál az ajtón." Ez akár egy Grimm mese alapja is lehetne, hiszen ilyen a valóságban nincs. Csak úgy van értelme egy párkapcsolatban lenni, élni, illetve nyitni felé, ha 100 százalékig elkötelezzük magunkat. Ráadásul nem csak önmagaddal, hanem az aktuális pároddal, illetve az esetleges kiszemelteddel szemben sem korrekt lépés.

Önbizalomhiány: Mindenkinek abból kell főzni, ami van. Persze nem véletlenül bájolognak a divatmagazinok címlapján a legmenőbb manökenek, sportolók, de ez hosszabb távon romboló hatású. Ha sikerül elfogadni önmagunkat, akkor könnyebb lesz ismerkedni és észrevenni az apró jeleket is.

Visszautasítás: Ha attól félsz, hogy az emberek visszajelzése nem nyeri el a tetszésedet, ne akarj ismerkedni. Ez elég meglepően hangzik, pedig így van. Ugyanis képtelenség megfelelni mindenkinek. Ahány ember, annyi féle! Így egy esetleges visszautasítást is könnyebben dolgozhatsz fel, és az új párodat nem szívlelő haverok megjegyzéseit sem fogod a lelkedre venni.

 

 via playful

közösség

további frisss

lap tetejére