Hónapokig tartó részleges vagy teljes útlezárásokkal kell számolni a Rohonci útnál

frisss.hu - Fotó: Tóth Arnold • 2015. június 08., hétfő •
Merthogy 220 millióból rekonstruálják a víz és szennyvízvezetékeket. A vízellátást a munkák annyira nem akadályozzák. De…
Hónapokig tartó részleges vagy teljes útlezárásokkal kell számolni a Rohonci útnál

A szombathelyi Rohonci út, Deák Ferenc utca és a Magyar László utca közti szakasz érintett, ahol rekonstruálni kell a szennyvízrendszert, valamint az ivóvíz gerincvezetékét ki kell cserélni. Ezek a csövek nagyon régiek, muszáj időt szánni a felújításra, és ez bizony ennyi ideig tart. A csövek további meghibásodásának elkerülése végett vált elkerülhetetlenné a rekonstrukció. Hozzá kell tennünk a Savaria Történelmi Karnevál idejére megszakítják majd a munkálatokat, de mutatjuk, mi várható az elkövetkező hónapokban:

Az első szakasz felújításának tervezett időpontja: 2015.06.09 - 07.12

Ezalatt a Magyar László utcában folynak a munkák a Brutscher József és a Petőfi Sándor utca kereszteződéséig, tehát a Nyugat Magyarországi Egyetem kollégiuma előtti területen. A kivitelezés időtartama alatt a Magyar László utcának ebben a szakaszában teljes útlezárás lesz. A Brutscher József utca irányába lehet kerülni, amelyet a rekonstrukció idejére kétirányúsítanak. A Magyar László utca és a Brutscher József utca kereszteződésében lévő vízvezeték cseréjét egy éjszaka alatt végzik el a szakemberek. A munka időpontját hétvégére ütemezik majd, de lehetőségeinkhez mérten kerüljük az útlezárásokat. Az első szakaszban végzett munkák érintik a Brutscher utcában található buszmegállót, ezt erre az időszakra áthelyezik.

Második szakasz tervezett időpontja: 07.13-08.19.

A Petőfi Sándor utca, Rohonci utca és Magyar László utca kereszteződésében – azaz a rendőrség előtti területen- végzett munkálatok során részleges útlezárásokra lehet számítani. Ezen a szakaszon a vízvezeték cserét, amely teljes útlezárást jelent, hétvégén éjszakára időzítik.

Puskás Tivadar polgármester és Kohuth Viktor sajtótájékoztatót tart

A harmadik szakasz, a Rohonci út, Petőfi Sándor utca 1/C és a Deák Ferenc utca közötti részén végzett munkálatok időpontját 09.02. és 11.15-e közöttre tervezik. Ezidő alatt teljes útlezárás lesz az útszakaszon. A rekonstrukció teljes időtartama alatt a rendőrség előtt lévő parkolót a Strabag Kft. felvonulási területnek használja.

Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy 220 millió forintba kerül a felújítás. Ennek a finanszírozását a szennyvízdíj előre beszedett összegéből fedezik. Törekednek arra, hogy a lakosság életében minél kisebb változást eredményezzenek a munkák. A vízellátást folyamatosan biztosítják, a vízelzárásokat az éjszakai időszakra időzítik majd. Az ilyen esetek előtt a lakosságot időben tájékoztatják.

közösség

további frisss

lap tetejére