Homlok Zsolt: egy várat építünk, az pedig a Haladás

Szita Róbert • 2015. augusztus 30., vasárnap •
A Swietelsky cég évek óta fontos szerepet játszik a szombathelyi sportélet támogatásában. Az első osztályú futsal csapat után idén már az OTP Bank Ligában szereplő labdarúgó csapatnak is névadó szponzora lett.
Homlok Zsolt: egy várat építünk, az pedig a Haladás

Homlok Zsolt, a Haladás VSE elnöke, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatója ezen a héten a Swietelsky Haladás VSE futsal csapatának vezetőivel írt alá 3 éves kontraktust. 

Igazgató Úr! Miért fontos a Swietelsky számára a sport támogatása?
A futsal csapat vezetőjével aláírt új szerződés kibővíti és még stabilabbá teszi az eddig is eredményes együttműködést. Úgy gondolom, hogy a sportban az eredmények számítanak, minden más mellékes. A futsal csapat pedig bizonyított, tavaly történelmi sikert bronzérmet szereztek Marcos Angulo fiai.

Mi az üzenete az új szerződésnek? 
Az egészséges életmódra való nevelés nagyon fontos cégünk számára. A futsal pedig az első Vas megyéhez kötődő sportág volt, ahol a Swietelsky cég megjelent, mint támogató. Aztán a már említett, egészséges életmódra való nevelés keretében egyre több kisgyermek választotta ezt az országosan is sikersportágat, ehhez persze a szombathelyi felnőtt csapat eredményei is hozzájárultak. Az új szerződéskötéssel azt üzenjük, hogy a jó dolgokért érdemes dolgozni. érdemes azt szponzorálni. 

Vannak követőik?
Bízom benne, hogy lesznek, ezért szeretném megragadni az alkalmat, hogy arra ösztökéljem a helyi vállalkozásokat, cégeket, hogy a jövőben mások is velünk együtt járnának ezen a megkezdett úton. Nagyon lényeges, hogy a sikerekhez fix gazdasági támogatás álljon a háttérben. Azt érzékeltem, hogy az elmúlt évek sikerei kapcsán egyre többen szeretnének ehhez a csapathoz tartozni, ezért nagyon fontos számunkra, hogy ez a család bővüljön.  Meggyőződésem, hogy érdemes a sportot támogatni és majd még merészebb álmaink is lehetnek. Ugyanakkor tudom, hogy a siker, a növekedés akkor jó, ha mértéktartó. Véleményem szerint egy várat kell építeni, ez pedig a Haladás.

Miért pont a labdarúgás?
Azt gondolom, hogy a sportágválasztás során, de azután is az országos palettán Szombathely már korábban is nagy hagyományokat teremtett a labdarúgás területén. A szombathelyi labdarúgásban, a korosztályos képzésekben korábban a rendszer még akadozott, ám az előző időszak sikerein felbuzdulva, elkezdődött ennek egyfajta újrarendezése.  
Nagyon jó lenne, ha minél több gyermek választana ezt a sportágat és minél nagyobb volna ez a bázis, ezáltal pedig több sikeres labdarúgó kerülhetne a Haladás csapatához, s ők megerősítenék mind a futsal, mind a nagypályás labdarúgás játékoskereteit.


Swietelsky, a jövőépítő
Az osztrák Hellmuth Swietelsky által 1936-ban alapított, egykor útépítéssel foglalkozó családi vállalkozás, jelenleg Európa meghatározó, az építőipar teljes spektrumában tevékenykedő vállalatcsoporttá fejlődött. Magyarországon először 1991-ben jelent meg az akkor talán még kevésbe ismert kék sárga Swietelsky logó, mely mára az ország számos pontján felfedezhető, jelezve: ezen a munkaterületen is ők építenek.
Ennek a nagy múltú cégcsoportnak tagja a Swietelsky Magyarország Kft., a Swietelsky Építő Kft. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft., melyek évről évre gyors, pontos, minőségi munkavégzést biztosítanak a feszített kivitelezési határidők ellenére is, elnyerve a megrendelők bizalmát és elégedettségét.

Ezt a magas színvonalat közel 800 dolgozó, túlnyomó részt felsőfokú végzettséggel rendelkező, nagyprojektek irányításában tapasztalatot szerzett mérnök és gazdasági szakember biztosítja. Köztük sok éves műszaki tapasztalattal rendelkező, elismert szakértők tevékenykednek. Ennek köszönhetően a Swietelsky számos egyedi alternatív műszaki megoldás kidolgozására képes megoldva olyan problémákat, melyek elől sokan meghátrálnak. Versenyképességük másik biztosítéka a folyamatosan fejlesztett modern géppark.

Aszfaltkeverők, réselő és jett-grouting gépeik megfelelnek minden kritériumnak, ami a hosszú távú környezettudatos gyártást és kivitelezést biztosítja. Ezen szemléletnek köszönhető cégük eredményessége: az építőipari top cégek ranglistáján minden évben az élvonalban szerepelnek.  2007-ben Építőipari nívódíjjal a következő évben ingatlanfejlesztési nívódíjjal jutalmazták teljesítményünket.

A Swietelsky mögött álló több évtizedes tapasztalat, az építőipari élvonalban kivívott stabil pozíció megőrzése mellett a cég továbbra is magabiztosan néz szembe az új kihívásokkal, teszik a dolgukat, ahogy ők mondják, „jövőt építenek”.

 

közösség

további frisss

lap tetejére