Tényleg itt van az ősz: Hideg napok várnak ránk

vkriszti-index.hu • 2014. október 21., kedd •
Kedden az ország nagy részén erősen felhős, borult lesz az ég, és több helyen is kell esőre számítani, de szerdán visszasírja majd ezt a langy esőt. Ugyanis késő este egy markáns hidegfront érkezik az ország felé.
Tényleg itt van az ősz: Hideg napok várnak ránk

Az OMSZ szerdára az egész országra riasztást adott ki heves zivatarok, felhőszakadások és széllökések miatt. Szerdán hajnalban mindössze 6-14, napközben pedig legfeljebb 9-14 fok várható. Csütörtökön még ennél is hidegebb várható, marad a viharos széllökésekkel járó esős idő, hajnalban 3-8, napközben 8-12 fok körül alakul a hőmérséklet. Pénteken keleten felszakadozik a felhőzet, de nyugaton még este is sok lesz a felhő. Többfelé várható eső vagy zápor, bár mennyiségében már kevesebb lesz a csapadék. Viszont a Dunántúlon a hegyekben már hózápor is lehet. Hajnalban 3-10 fok lesz, de napközben sem emelkedik 6-14 foknál feljebb a hőmérséklet.

A hétvégén is kifejezetten hideg lesz, ugyanis a hajnali hőmérséklet már fagypont alá süllyed (-2 - 5), és bár esőre már nem nagyon kell számítani, továbbra is felhős, borult lesz az idő, 9-15 fokos nappali maximumokkal.

közösség

további frisss

lap tetejére