Herényi Virágút: tizenkettedszer (fotógalériával)

SzR-TT • 2014. április 27., vasárnap •
A Herényi Kulturális és Sportegyesület által életre hívott rendezvényre idén is közel húszezren látogattak ki. A látogatók számából kiindulva kijelethetjük: valódi idegenforgalmi látványossággá érett az április 26-27-i esemény. Magyarországon egyedülálló módon egy négyzetkilométeren több mint harminc helyi virág és dísznövény kertészet, vállalkozás mutatta be kínálatát.
Herényi Virágút: tizenkettedszer (fotógalériával)

Idegenforgalmi látványosságnak nevezte V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és országgyűlési képviselő a minden évben várva-várt eseményt, amikor vasárnap délelőtt megnyitotta a 12. Herényi Virágút Virág- és dísznövény kertészeti kiállítás és vásárt. 
Puskás Tivadar szombathelyi polgármester jelenlétében azért is tehette ezt, mert ez alkalommal is széles program- és dísznövény kínálat várta a kilátogatókat. Színes virágok, bonsaiok, díszcserjék, díszfák és oltványok, vagyis minden elérhető volt ezen a két napon. A kulturális programok tekintetében pedig mnden korosztályra gondoltak, a családok számára szerteágazó műsorok; bohócprodukció, bábszínház és állatsimogaás is volt. A virágutat idén is kirakodóvásárral színesítették, de megjelentek a pincészetek is. 
Az időjárás is kegyes volt a Bertalanffy utcától a Hóvirág, a Tulipán és a Csók István utcákon át Béke térig hömpölygő tömeghez, a szombat még ugyan szeszélyes volt, de vasárnap nagyon szép napos ideje volt a virágút iránt érdeklődőknek. 
Szekér Tamás, a rendező, Herényi Kulturális és Sportegyesület elnöke elégedett volt a hétvégi eseményt követően, hiszen – mint mondta – mindenki számára egy kellemes tavaszi kikapcsolódást nyújtó szabadidős tevékenységet kínálhattak. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére