Herénybe költöznek a tornászok

Szerző: Nemes Judit Fotó: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 10., csütörtök •
A Delfin SE tornászai a Farkas Károly utcába teszik át székhelyüket, és közben a felkészülésük sem szakad meg, a sportágat hobbi szinten űzőknek szervezett tanfolyamok pedig október 1-jén kezdődnek el.
Herénybe költöznek a tornászok

Közel tízmilliárd forintos költségvetésből multifunkcionális sportkomplexumot építenek Szombathelyen. Noha a bontás csak decemberben kezdődik meg, a költözés már javában zajlik a Rohonci útról. 

A jelenlegi épületből az építési munkák megkezdése előtt ki kell költözniük az egyesületeknek, így például a Delfin SE-nek is új helyet kellett keresnie az tréningek megtartására. Szeptember harmadika óta dolgoznak az edzők és a szülők, hét és féltonnányi szert már átköltöztettek a Haladás Sportcsarnokból az Arborétum Sportcentrumba. Választásuk tehát Herényre esett, ahol Vizer Erzsébet edző szerint a terem ideális az élsportolók felkészítéséhez és a hobbi tornászok számára is.

A tréner azt is elmondta, hogy nemcsak a szerek áthozatala adott feladatot, hanem a szivacsgödröt is fel kellett építeniük az új helyszínen. A költözés nem hátráltatja az élsportolóik felkészülését, folyamatosan tudnak edzeni a versenyeikre. A sportágat hobbi szinten űzők tréningjei is hamarosan megkezdődnek, a tanfolyamok október 1-től indulnak el.

Ami az élsportolókat illeti: Csillag Tünde és Dévai Boglárka az október végi tornász világbajnokságra készülnek, mindketten nagyon jó formában várják a megmérettetést. A tornászok jelenleg Szombathelyen edzenek, de hamarosan visszautaznak a tatai edzőtáborba, ott folytatják a felkészülést.

A frisss.hu azt is megtudta, hogy szeptember 11-én, 12-én és 13-án rendezik az országos magyar bajnokságot Budapesten, ez lesz az első válogató verseny a szombathelyi tornászok számára, itt a Delfin SE keretéből a felnőttek közül Csillag Tünde és Dévai Boglárka mellett a junior korosztályból Székely Dóra indul majd. A legjobb tornászok szeptember végén ismét Szombathelyre jönnek, ahol a Nemzetközi Tornász Grand Prix-n, a második válogatón bizonyíthatják tudásukat.

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére