Hende Csaba: Méltányos és igazságos döntés született!

SzR-SZMK • 2015. január 22., csütörtök •
A kormány szerdai döntése azt jelenti, hogy a Vas megyeieknek és a szombathelyieknek mindaddig nem kell útdíjat fizetni az M86-os vasi szakaszáért, ameddig az teljes egészében el nem készül és Győrnél bele nem csatlakozik az M1-es autópályába. Ez a tervek szerint 2016 őszén valósul meg - nyilatkozta a Szombathelyi Televíziónak Hende Csaba. A térség országgyűlési képviselője hozzátette: Akik az elmúlt hetekben megvásárolták a megyei matricát, azoktól ezt visszavásárolják, tekintettel arra, hogy megyénkben nincs más fizetős szakasz. Honlapunk megtudta, hogy nem kell tehát sem büntetést, sem eljárási díjat fizetni azoknak, akik január 1-től matrica nélkül használták az útszakaszt.
Hende Csaba: Méltányos és igazságos döntés született!

Megkönnyebbülhetnek tehát a zanatiak is és mindazon települések laosai, akiket óhatatlanul fokozott forgalom sújtott eddig. A megyei matricarendszer a véglegesített formája tehát rendkívül előnyös mindenki számára. Aki tehát Szombathelyről Budapestre utazik, elegendő, ha a megvásárolja a Győr-Moson-Sopron, a Komárom-Esztergom és a Pest megyei három matricát összesen 15 ezer forinért, a korábbi 43 ezer forintos éves díj helyett.
Az interjú során Hende Csaba megköszönte Puskás Tivadar polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő hatékony közreműködését is.

közösség

további frisss

lap tetejére