Hende Csaba: kérek mindenkit, menjenek el szavazni!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. október 02., vasárnap •
Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly alpolgármester és Lendvai Ferenc frakcióvezető már szavazott vasárnap reggel.
Hende Csaba: kérek mindenkit, menjenek el szavazni!

Elkísértük a vasi politikusokat szavazni, és megérdeklődtük, mit ikszeltek meg a mai népszavazáson?

Hende Csaba: természetesen nemmel szavaztam, mint szombathelyi szavazópolgár, és mint ennek a szavazókörnek az 57. éve állandó, Árpád utcai lakosa. Ellenzem azt, hogy átadjuk az egyik legalapvetőbb jogunk a gyakorlását valaki másnak, mert bizony a brüsszeli bürokrácia az valaki más. Ők nem mi vagyunk, hiszen más érdekeik, más megfontolásaik vannak, más elvek vezérlik őket. Nekünk kell eldöntenünk most és jövőben is, hogy mi magyarunk kikkel kívánunk együtt élni. Mert ennek az országnak magyar országnak kell maradni, mi így kaptuk örökségül a szüleinktől és őseinktől, akik több mint ezer éven át a vérüket ontották értünk. Nem dobhatjuk oda valami ostoba elgondolástól vezérelt bürokraták önkényének.

Azt kérem mindenkitől, hogy hosszú még a nap, este 19 óráig nyitva vannak a szavazóhelyiségek, menjenek el szavazni, éljenek az állampolgári jogukkal és ebben a történelmi pillanatban vállaljanak egy részt a közös felelősségünkből. Biztos vagyok abban, hogy a leadott szavazatok többsége a helyes álláspontot, a nemet fogja tükrözni. Fontos, hogy minél többen nyilvánítsuk ki az akaratukat, mert akkor annál nagyobb lesz az az erő, amivel Brüsszelben a magyarok igazságát képviselni tudjuk.

Illés Károly: a mai reggelt azzal kezdtem, hogy az első kötelezettségemnek eleget tettem, és szavaztam. Természetesen nemmel szavaztam, és szeretnék bíztatni, buzdítani mindenkit arra, hogy tegye meg, jöjjön el és szavazzon nemmel, éljen a demokratikus jogával. Nagyon fontosnak tartom a mai népszavazást, hiszen nem mindegy, hogy gyerekeink és unokáink milyen Magyarországon nőnek majd fel. Az eredmény tekintetében többségi nemet várok.

Lendvai Ferenc: nemmel szavaztam ma és úgy gondolom, hogy azért kell elmenni, mert egy olyan döntést tudunk hozni, ami nem 5-10 évre szól, hanem az elkövetkezendő 50-100 évre és szeretném, ha a gyermekeim és az unokáim biztonságos körülmények között élhetnének.

Puskás Tivadar: előre megmondtam, hogy én nemmel fogok szavazni, mivel szeretném ha mi, magyarok dönthetnénk el, hogy kikkel lakunk együtt. Mindenkinek állampolgári kötelessége, hogy elmenjen szavazni, mindenki mondjon véleményt.

A szavazásról érdekességeket itt talál, itt pedig megnézheti, hogy hány belföldi szavazó ment már el szavazni. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére