Hende Csaba: ezt az uszodát az ország építi

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. július 29., péntek •
Az ország, a kormány és az állami költségvetés támogatásával fejlődik Szombathely – hangzott el a Szombathelyi Fedett Uszoda bővítésének ünnepélyes alapkőletételén, pénteken. Jó ütemben halad az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület projektje.
Hende Csaba: ezt az uszodát az ország építi

Az AVUS-ban sportoló vízilabdázó gyermekek sorfala köszöntötte az ünnepi eseményre érkező vendégeket, ahol elsőként az M86-os, a Markusovszky-kórház, a Haladás Sportkomplexum 100%-ban állami fejlesztéseit elevenítette fel Hende Csaba országgyűlési képviselő, majd azt a kormányülést is megemlítette, ahol ő kérte személyesen, hogy 800 millió forintot a szombathelyi Fedett Uszoda rekonstrukciójára költsön az állam.
Hende Csaba azt is kiemelte, hogy a ciklus elején nem ígérte meg senki az uszoda rekonstrukcióját, most mégis megoldja az Orbán kormány, ugyanakkor egyetlen fillér áldozatot sem kellett hozni a szombathelyieknek ezért a modernizációért. 
Sportemberként az úszás és az egészséges életmód összefüggéseit is hangsúlyozta a volt honvédelmi miniszter, aki kiemelte, hogy az uszoda ugyan most zárva, de ,,a kerékpár és a lábunk mindig kéznél van”.   
Hende Csaba országgyűlési képviselő a frisss.hu-nak nyilatkozva azt hangsúlyozta, hogy ez a beruházás, mind valamennyi szombathelyi fejlesztés azt üzeni, hogy az ország, a kormány és az állami költségvetés támogatásával és segítségével Szombathely fejlődik. 
Ezt az uszodát az ország építi, ez itt marad, a gyermekeink és unokáink használják a saját egészségük érdekében – tette hozzá a térség országgyűlési képviselője. 

Puskás Tivadar polgármester pedig azt nyomatékosította, hogy Szombathely a fejlesztések városa. 
Értékében és nagyságában is jelentős nagyságú és mértékű gazdagodást jelent ez a beruházás, ezáltal Szombathelyen még jobb lesz élni – fűzte hozzá a város első embere, aki szerint a Modern Városok Program keretében megvalósuló családbarát wellness fejlesztést célzó 3. ütem, ami a 2. ütem megállás nélküli folytatása lesz, összesen mintegy 5 milliárd értékű gyarapodást jelent. 
A polgármester ezt követően emléklapokat adott át a rekonstrukció és fejlesztésben résztvevő prominenseknek.  

Az ünnepi eseményen Juhász Tibor, az AVUS elnöke felelevenítette, hogy mintegy 10 éve egy kávézóban ültek le és álmodtak egy saját medencét, majd hozzátette, hogy nem gondolta, hogy 2016-ban már itt állhatnak az alapkőletételén. 

Miskolczi Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség igazgatója hozzászólásban arról beszélt, hogy mindig nagy szeretettel jön Szombathelyre, ugyanis mindig előjön benne az a bő 20 évvel ezelőtti emlék, amikor a Fő téren és az Emlékműnél randizott. 

Biztos vagyok benne, hogy itt is van közöttünk egy kisfiú vagy egy kislány, aki arról álmodik, hogy itt tanul majd meg úszni vagy itt lövi az első NB I-es vízilabda gólját. A Magyar Vízilabda Szövetség ezért támogatja az ilyen projekteket is, mint az AVUS pályázata, mert fejlődést hoz. Matajsz Márk, Gortva Zoltán, Sztojadinov Nikola és Juhász Tibor edzésterveiben vannak az ötletek, az MVSZ csak segít ezek megvalósulásában. Ez egy olyan beruházás, amit nem lehet hazavinni. Úszás, vízilabda, szinkronúszás, rehabilitáció – mindenre lesz lehetőség, mert Szombathelyen volt van és lesz is vízilabdázás. Egyszer majd talán erről a kisfiúról vagy kislányról nevezik el ezt az uszodát – jegyezte meg az MVSZ igazgatója.

Az ünnepi beszédek után az időkapszulába helyezték a díszoklevelet, a mai Vas Népét, a legutóbbi Szombathelyi7 nap folyóiratot, a jelenleg forgalomban lévő magyar pénzérméket, az uszodáról készített mai fotót, valamint az AVUS egyesületi alapszabályát is.
Ezt követően az időkapszulát az urnába tették, majd Hende Csaba és Puskás Tivadar elhelyezte az alapkövet. 

Az ünnepi eseményen több szombathelyi cégvezető mellett a kivitelező ZÁÉV vezérigazgatója, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Kecskés László, a körzet képviselője is részt vett. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére