Hende Csaba: ez lesz a szombathelyi sport ,,nagy hete”!

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2016. április 10., vasárnap •
Hétfőn alapkőletétel és borítékbontás, szerdán pedig újabb sportcélú beruházásokról szóló egyeztető tárgyalások kezdődnek, aminek következtében több új szakosztály is működhet a jövőben. Az országgyűlési képviselőt a Fedett uszodában kérdeztük.
Hende Csaba: ez lesz a szombathelyi sport ,,nagy hete”!

A sportcélú beruházásokról már írtunk, most újabb információkat kaptunk. 

Hétfőn letesszük a Haladás Sportkomplexum alapkövét, ott 13 szakosztály, 13 sportág kap új otthont – kezdi a sportcélú beruházások ismertetését Hende Csaba. A térség országgyűlési képviselője azt is elárulta nekünk adott interjújában, hogy ugyancsak ezen a napon felbontják a Fedett Uszoda rekonstrukciójára érkezett nyílt pályázati ajánlatokat. 

Egy teljesen új vízilabda medence létesül, aminek köszönhetően még többen hódolhatnak a vizes sportoknak. A júniusban induló kivitelezés jövő évi befejezését követően akkor is látogathatja majd a nagyközönség az uszodát, amikor a vízilabdázók éppen edzenek vagy meccset játszanak. Itt az úszók, a műúszók és a vízilabdázók révén a vizes sportág 3 szakosztályának rajongói, illetve élsportolói is színvonalas infrastruktúrát vehetnek majd jövő nyáron birtokba – tette hozzá Hende Csaba, akitől azt is megtudtuk, hogy ezzel még nem ért véget a szombathelyi sportcélú beruházások sora, hiszen a jövő héten tárgyalják két újabb sportági fejlesztés indítását is. 

A harmadik sportcélú beruházás a volt homokbánya területén, az egykori szabadtéri mozi körül létesül. A kialakítandó lovascentrumban a lovassport szakágai, a díjlovaglás, a military, és a díjugratás is otthont kaphat – újságolta boldogan az országgyűlési képviselő, aki arról is beszélt a frisss.hu kérdésére, hogy a téli sportokról sem feledkeztek el a szombathelyi döntéshozók.   

Ugyancsak szerdán tárgyalják a mostani műjégpálya mögötti területen létrehozandó ,,jeges komplexum” terveit. Itt a műkorcsolya, a jégkorong, és a gyorskorcsolya szerelmesei számára szeretnének korszerű otthont biztosítani.

Nincs példa Szombathely történetében arra, hogy ennyi sportcélú beruházást, ilyen arányú sportfejlesztést bárki is megvalósított volna. A sportból is tudjuk, hogy a kínálkozó lehetőségeket ki kell használni, a magyar állam, a kormány most lehetőséget biztosít, mi pedig élni szeretnénk ezekkel a ,,helyzetekkel” – zárta gondolatait Hende Csaba. 

A sportcélú beruházásokról további részletek is kiderülnek a Haladás Sportkomplexum hétfői alapkőletételén. Mi ott leszünk és tudósítunk. 

közösség

további frisss

lap tetejére