Hende Csaba: érdemes Szombathelyt választani!

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 14., vasárnap •
A térség országgyűlési képviselője szombaton szólt a diákvezérekhez.
Hende Csaba: érdemes Szombathelyt választani!

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a hétvégén Szombathelyen tartotta háromnapos közgyűlését. Gulyás Tibor HÖOK elnök MTI-nek adott nyilatkozatát ITT már olvashatták, most a rektor, a rektor-helyettes, az országgyűlési képviselő és a polgármester köszöntőjéből idézünk. 

Mezey Barna, az ELTE rektora elmondta, hogy az, hogy a SEK adhat otthont a HÖOK közgyűlésének, sokat jelent számára és az új szervezet számára is. 

Bízom benne, hogy az ELTE megerősödve kerül ki az integrációból, a siker pedig a jövőben derül ki. Az ELTE neve garanciát, a minőség pedig vezényszót jelent számunkra. Az ELTE megérkezett Szombathelyre – ezzel szimbolikus üzenetet hordozunk, nagyon jó hallgatói állománnyal, a krém egy részével is mi rendelkezünk. A hallgatói minőségre és a tehetséggondozásra is nagy figyelmet fordítunk. A legkülönfélébb kiválósági programokra fókuszálunk. Példának okáért a Savaria kiválósági program a legkiválóbb, a 450 és annál több felvételi pontot elért diákokra vonatkozik – fogalmazott a rektor, aki azt is hozzátette, hogy mindig arra törekedett, hogy kiváló együttműködést ápoljon az egyetemi hallgatói önkormányzattal.

Tudjuk, hogy merre kell menni, de a hallgatókkal együtt kell kigondolnunk, hogyan menjünk tovább. A hallgató az igazi mérce, a társadalom rajta keresztül állapítja meg az egyetem minőségét. A hallgatói önkormányzatokból nőnek ki azok az egyéniségek, akik rövid időn belül meghatározhatják országunk jövőjét is – fűzte hozzá az egyetem rektora.

  
Németh István, ELTE-SEK koordinációs rektor-helyettese pedig arról beszélt, hogy ez egy olyan régió, amelynek nagy szüksége van a felsőoktatásra, és ezt minden döntéshozó tényező akarta és akarja jelenleg is. 

Az állam, a város és az egyetem támogatása révén jött létre itt az integráció. A szikrát képviseli az ELTE, elhozza a tűzet, ami megváltoztatja a régió működését – emelte ki Németh István.  

Anyagilag is támogatta a közgyűlést Hende Csaba országgyűlési képviselő, aki miután köszöntötte a hallgatókat, a 2000 éves városba látogató diákságot, röviden felelevenítette Szombathely történelmének legfontosabb epizódjait is, majd a jelenről is beszélt. 

A helyben előállított GDP megduplázódott az elmúlt időszakban, a közút és a vasút fejlesztése által ma már 2 óra alatt elérhető Szombathely. Reklámozzuk önmagunkat, mert szükségünk van fiatal szakemberekre, hiszen 2000 üres álláshellyel rendelkezünk, 500 mérnököt jó bérekkel és munkakörülmények közé azonnal állásba tudnánk helyezni. Válasszák Szombathelyt, mert érdemes – szólított fel Hende Csaba. 

Szintén anyagilag támogatta a rendezvényt Puskás Tivadar polgármester, aki a HÖOK-kal kapcsolatos személyes élményeinek felelevenítése után elmondta, hogy Szent Márton városában a jelennel is érdemes büszkélkedni. 

A fél évszázados felsőoktatási és az évtizedes egyetemi múlt bennünket kötelez. Csak együtt lehet eredményeket elérni, ezért is örülök, hogy az országért, a megyéért, a városért munkálkodnak ezen a közgyűlésen is. Az ifjúság és okos fiatalok nélkül nincs jövő – tette hozzá a polgármester. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére