Hende Csaba: Csökkennek az adók, növekednek a bérek

frisss.hu fotó: frisssarchív • 2016. december 10., szombat •
Sajtótájékoztatót tartott dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, aki többek között a 2017-es költségvetés legfontosabb intézkedéseiről is beszámolt.
Hende Csaba: Csökkennek az adók, növekednek a bérek

Szemben a szocialista kormányok felelőtlen gazdálkodásával és ésszerűtlen osztogatásaival, melyek az országot a csőd közelébe sodorták, 2010 óta Magyarországon egy felelős kormány jó gazdálkodásának és a gazdasági növekedésnek köszönhetően lehetővé vált egy újabb nagy volumenű béremelés és az ehhez kapcsolódó adócsökkentés – mondta Hende Csaba, hozzátéve, hogy a mostani modell azért is egyedülálló, mert béremelés az MSZP-SZDSZ kormányok gyakorlatával szemben nem hitelekből valósul meg.

A képviselő kitért arra is, hogy a rendszerváltás óta nem volt még olyan jelentős minimálbéremelés és szakmunkás minimálbéremelés, mint amit a kormány által tető alá hozott bérmegállapodás biztosít. A megállapodások alapján a minimálbér jövőre 15, a szakmunkás minimálbér 25 százalékkal nő, 2018-ban pedig újabb 8 és 12 százalékkal kapnak több fizetést az érintettek. Hende Csaba kijelentette, a baloldali kormányok iszonyatos károkat okoztak azzal, hogy inkább adtak segélyt, mint munkát, és elvették a szakképzés és a kétkezi munka becsületét.

A szocialisták ezzel tömegeket tettek munkanélkülivé, és megalázó béreket adtak a  legkiszolgáltatottabb dolgozóknak. A képviselő szerint a mostani intézkedés azért is fontos, mert ha a minimálbér emelkedik, akkor az általános bérszínvonal is emelkedni fog. A béremelés mellett az adócsökkentés is reflektorfénybe kerül jövőre. -

Amióta az adók csökkennek, a magyar gazdaság erősödik, nő a foglalkoztatottság, a bérek emelkednek és több pénz marad az embereknél – összegezte az országgyűlési képviselő, majd felsorolta a legfontosabb területeket: Januártól egységesen, minden vállalkozásra 9 % lesz a társasági adó, ez az EU- ban a legalacsonyabb. A kisvállalkozói adókedvezmény a duplájára nő; a KATÁ-t – az eddigi félmillió helyett - havi 1 millió forintos bevételig választhatják a vállalkozások. A munkáltatói járulékok jövőre 5 százalékponttal, majd 2018-ban további 2 százalékkal csökkennek.

közösség

további frisss

lap tetejére