Hende Csaba: Az ellenzéknek fontosabbak a saját hatalmi érdekei

frisss.hu • 2016. november 08., kedd •
Nem fogadta el az ellenzék Orbán Viktor alkotmánymódosítását, mely a kvóták elutasítását célozta volna meg. A kétharmadhoz 133 szavazatra lett volna szükség, végül 131 igen, és 3 nem szavazattal nem sikerült az alkotmánymódosítás.
Hende Csaba: Az ellenzéknek fontosabbak a saját hatalmi érdekei

Csupán a fideszes képviselők szavaztak igennel, a Jobbik, az MSZP és az LMP képviselői nem nyomtak gombot, míg három független képviselő: Fodor Gábor, Kész Zoltán és Kónya Péter nemmel szavaztak. Hende Csaba, a Fidesz Vas Megyei Választmányának elnöke értékelte a kialakult helyzetet. Mint mondta, a mostani helyzetben egyértelművé vált, hogy a kötelező kényszerbetelepítési kvóta elleni küzdelemben Magyarország polgárai csak a kormányra és a kormánypártokra számíthatnak. – Van egy felelős kormány és kormánypártok, és van egy felelőtlen ellenzék.

Nincs különbség az egyes ellenzéki pártok között. Az MSZP, a Jobbik, a DK és az LMP ugyanúgy viselkedik, amikor Magyarországot meg kell védeni – jelentette ki a képviselő, aki szerint ezeknek a pártoknak fontosabbak a saját pártpolitikai, választási és hatalmi érdekeik, mint az ország érdeke. Hende Csaba szerint a keddi szavazás bebizonyította, hogy az ellenzéki pártok a hatalom megszerzéséért bármire képesek. Magyarország érdeke és Magyarország védelme csak a kormánynak és a kormánypártoknak fontos.

közösség

további frisss

lap tetejére