Hegyesi Zsolt bízik az eredményes folytatásban

PCS - fotó: Bodorkós Máté, Tóth Arnold • 2017. január 23., hétfő •
A Swietelsky-Haladás VSE játékosa bízik abban is, hogy kedvenc csapata indulhat a 2017/18-as Bajnokok Ligája kiírásában.
Hegyesi Zsolt bízik az eredményes folytatásban

Strandfoci, nagypályás labdarúgás, futsal - nem lehet azt mondani, hogy Hegyesi Zsolt élete nem a sport körül forogna. A Haladás teremlabdarúgó játékosa egyébként megrögzött Roma rajongó és reményei szerint kedvenc csapata megnyeri az Európa Ligát, hogy jövőre a BL-be induljanak a farkasok. A szurkolás és az aktív sport mellett egyébként szívügyének tekinti az utánpótlásképzést is. Zsolti fiatal kora ellenére már gyerekeket is oktat…

Milyen érzés fiatalokat képezni?

Nagyon jó, hiszen minél fiatalabb korban kezdjük el az edzői szakmát, annál korábban érezhetünk rá az ízére. Igazi kihívás, amelynek köszönhetően új oldaláról ismerhetjük meg a futsalt.

Hegyesi Zsolt, Halmos Máté és Horváth Péter (első sor, balról-jobbra) remekül teljesítettek az utobbi mérkőzéseken

 

Akkor szeretnél edzőként dolgozni?

Reményeim szerint majd egyszer lehet róla szó. Addig viszont sok más teendőm is van. Első körben a futsal csapattal szeretnék minél nagyobb sikereket elérni. Ausztriában is játszom és természetesen edzőképzésre is járok.

Ha ennyire szereted a focit, akkor egy gyors kérdés: melyik csapatnak drukkolsz a Bajnokok Ligájában?

Sajnos a kedvenc csapatom nem érdekelt a legnépszerűbb európai kupaporondon. Sajnos csak az Európa Ligában érdekeltek a farkasok, de remélem az AS Roma megnyeri az idei kiírást és jövőre ott lesznek a legjobbak között. Ha pedig mindenképpen választanom kell egy csapatot, akkor a Dortmundot mondanám, hiszen rendkívül szimpatikusak és mindig gólra törően játszanak. Állandó teltház előtt játszanak, közönségcsalogató produkcióval, nagy hagyományokkal… Nem véletlenül népszerű ennyire a BVB.

Szurkolók tekintetében Ti sem álltok rosszul…

Nagyon örülünk neki, hogy a sikertelenségünk ellenére sem hagytak minket el. Sokkal könnyebb így játszanunk, hogy a szurkolók nem csak a győzelmek idején vannak mögöttünk, hanem az utóbbi hetekben is.

Ha kell hátul, máskor elől segíti csapatát

 

Rövid időn belül ismét egy új edző érkezett Szombathelyre. Véleményed szerint feltámadt a Hali?

Igazából ez nem is egy adott személyen, a vezetőedzőn múlik, hanem rajtunk, játékosokon. Saját magunk által felállított elvárás, hogy minél előbbre végezzünk. Hiába dolgozunk eredménykényszerben, minden adott ahhoz, hogy folytassuk a dicső hagyományokat. Ráadásul jól kezdtük a 2017-es évet is, így fokozatosan megyünk előre.

Miért nem jött ki eddig a lépés?

Sok összetevője van! Az elején nyernünk kellett volna a hazai meccseket, ez nem jött össze. Ettől pedig beragadt a szekerünk a kátyúba. Hiába volt a keret együtt 2 éve, a győzelmek elmaradásával görcsössé váltunk. A játékra talán nem volt panasza a közönségnek, de a helyzetek kihasználásában annál inkább. 

közösség

további frisss

lap tetejére