Hazai környezetben fektette két vállra francia ellenfelét a Körmend

Frisss • 2017. január 11., szerda •
Sikerével tovább menetel a vasi gárda és állt az Európa Kupa N csoportjának élére.
Hazai környezetben fektette két vállra francia ellenfelét a Körmend

Több szempontból is érdekes volt a szerda esti találkozó. Amennyiben győznek a körmendi kosarasok, elérhető közelségbe kerül a továbbjutás, illetve a csoport első helyére is odaérhettek Ferenczék, amennyiben 10 pontnál nagyobb különbséggel húzzák be a találkozót.

Az első negyedet a hazaiak kezdték jobban, távolról és közelről is betaláltak a piros-feketék. A támadójáték mellett pedig jutott erő és figyelem a védekezésre is. A körmendi szurkolók legnagyobb örömére Allen és Petty remekül időzítették pontjaikat, így a szünetre kilenc egységgel szereztek többet a hazaiak, mint francia ellenfelük.

A fordulás után alaposan bekezdett a Nanterre, többször sikerült lőtávolon belülre kerülniük. Potocnik mester időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, a szurkolók pedig végig hajtották kedvenceiket. Ennek eredményeként hiába próbáltak mindent megtenni a vendégek, képtelenek voltak tartani a körmendi kosarasokat, akik mindent kihoztak a mérkőzésből, amit lehetett. 17 pontos sikerének köszönhetően az N csoport listavezetőjévé lépett elő a Rába-parti alakulat és karnyújtásnyira van számukra a továbbjutás is.

Egis Körmend – Nanterre 92
91–74

(26-19, 20–18, 22–12, 23–25)

Körmend: Petty 19/6, Smith 17/6, Ferencz 8/3, Allen 27/15, Horti -.
Csere: Gibbs 12, Csorvási 6, Loveridge 2, Németh Á. -.
Vezetőedző: Gasper Potocnik
Nenterre legjobb dobói: Schaffartzik 22/18,  Lessort 15.

közösség

további frisss

lap tetejére