Havi 130 ezer forintba kerül egy illegális bevándorló ellátása

SzR-TA • 2015. november 27., péntek •
A magyar kormány és a Fidesz politikusai is ellenzik a bevándorlást, ezért az Európai Bírósághoz fordulnak, miközben a magyar állampolgárok aláírásukkal tiltakoznak a kötelező betelepítési kvóta ellen – ezt hangsúlyozta péntek este, Szombathelyen Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.
Havi 130 ezer forintba kerül egy illegális bevándorló ellátása

A Savaria Moziban tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy európai szinten egyelőre ,,csak” 140 ezer ember széttelepítéséről van szó, ám ez a döntés is rossz, káros, minden szempontból elfogadhatatlan. 
Azért rossz és rendkívül drága ez a megoldás, mert havi szinten egy illegális bevándorló ellátása 130 ezer forintjába kerülhet az országnak. Ez a helyzet tarthatatlan, a magyar kormány és a Fidesz ellenzi a bevándorlást, mely alapjaiban veszélyezteti Európát, illetve az európai kultúrát. Az illetékes hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a terrorveszély is növekszik, a párizsi merénylet még jobban rávilágított arra, hogy a tömeges bevándorlás kéz a kézben együtt jár a terrorizmussal, ez pedig senkinek nem lehet az érdeke – hangoztatta a frakcióvezető.  

Az aláírás-gyűjtési akciót sikeresnek nevezte Kósa Lajos, hiszen – mint mondta – Szombathelyen tízezer, országosan pedig már egymillió aláírás összegyűlt. 
Addig nem fejezzük be az akciónkat, addig küzdünk a betelepítési kvóta ellen, amíg a döntést az EU vissza nem vonja – tette hozzá a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője. 

A sajtótájékoztató után Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntötte a lakossági fórumon megjelenteket és Kósa Lajost. 
Azért jól vezetett ez a város, mert Szombathely virágzik, a helyi iparűzési adó nő, a mi városunk a magyar gazdaság lokomotívja, és mindez a legszebb reményekre jogosít bennünket – ezekkel a szavakkal vezette be a fórumot Hende Csaba, majd rövid tájékoztatást tartott az elért eredményekről, és a közeljövő vasút- és közútfejlesztési terveiről is. 
A duális szakképzés keretében beindult gépészmérnök-képzés beindításával kapcsolatban az országgyűlési képviselő megjegyezte, hogy bizonyos szakmák tekintetében a vasi megyeszékhelyen már súlyos munkaerőhiány jelentkezik. 
A szombathelyiek nagy egyetértéssel támogatják a kormány politikáját
– mondta, majd átadta a szót Kósa Lajos frakcióvezetőnek, aki a szombathelyi lakosokat is tájékoztatta a sajtótájékoztatón már elhangzottakról, így a magyar kormány bevándorlással kapcsolatos politikájáról is.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére