Hatvan milliárd forint az ágazatnak

szróbert-HCs • 2014. augusztus 09., szombat •
A következő esztendőkben mintegy hatvan milliárd forintnyi támogatást kap az ágazat, hangzott el a Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások Egyesülete által huszonegyedik alkalommal lebonyolított Faiskolai Börze megnyitóján. V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára az Aréna Savariában kiemelte, hogy az ágazat érdekei előtérbe kerülnek az energiahatékonysági programok megvalósítása során is. A börze pénteki napja a szakmáé volt, szombaton viszont a nagyközönség számára is lehetőség nyílik a vásárlásra.
Hatvan milliárd forint az ágazatnak

Az elmúlt évek igazolták a kiállítás létjogosultságát, a kezdeti, csak a tagság részére szervezett börze egyre tágabbra nyitotta kapuit, hiszen már nem csak a hazai termesztők, kereskedők és felhasználók találkozási helye lett, hanem egyre ismertebbé vált a külföldi szakemberek körében is, melyet a külföldi látogatók számának örvendetes emelkedése is mutat.
Izer Gábor, az egyesület elnöke a frisss.hu-nak elmondta, hogy az Aréna Savaria Sportcsarnok már nyolc éve ad otthont az eseménynek, ezért aztán a kiállítók már jól belakták, hiszen kulturált körülmények között, azonos feltételek mellett mutathatják be termékeiket.
A börzét elsősorban a szakemberek találkozójának színhelyéül szánjuk, ezért az első nap csak a szakmai látogatóknak szólt, de a végfelhasználókat sem szeretnénk kizárni ebből a lehetőségből, ezért a második napon a nagyközönség előtt is kitárjuk a kapukat, így az érdeklődők, kertbarátok is megismerkedhetnek a hazai és külföldi faiskolások áruválasztékával. A sportcsarnok előtti dísztéren vásárlási lehetőséget is biztosítunk az érdeklődő közönségnek - tette hozzá Izer Gábor.

V. Németh Zsolt államtitkár az esemény megnyitóján elmondta, hogy gyönyörű látványt nyújt az Aréna Savaria. 
Hasznát is látni kell ennek a börzének, hiszen itt semmilyen idegen nyelvtudásra nincs szükség, mert a látvány magáért beszél. Kertészetből 55-60 ezer család él ma hazánkban, ezért is kerültek előtérbe az ágazat érdekei az energiahatékonysági programok megvalósítása során. Hatvan milliárd forintnyi támogatást szánunk az ágazatnak az elkövetkezendő esztendőkben. Jó helyen járnak a vevők, ha idelátogatnak. A szaktudás, a tapasztalat, az innováció, inspiráció és az ötlet tovább munkálkodik - fűzte hozzá az államtitkár.

Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében többek között arról beszélt, hogy Szombathely szerencsés város, hiszen ilyenkor a zene mellett a kertészet fővárosa is vasi megyeszékhely.  
Szűkebb pátriám, Herény, ahol kertészek tömkelege él. Az ember életét teszi szebbé ez a hivatás, ez a szakma. Azt kívánom, hogy a huszonegyedik alkalom után is folytatódjon a börzék sorozata. Szombathely örömmel néz a jövőbe, hiszen ezt követően is nagyszerű vásárokat szeretne rendezni - emelte ki a polgármester.

A faiskolai börze szombaton a nagyközönség számára tárja ki kapuit. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére