Hatalmas show-val ünnepelte 45. születésnapját a Savaria TSE

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. november 22., vasárnap •
Színvonalas és nosztalgikus táncgálával mutatta be az egyesület, hogy Szombathely tényleg a tánc fővárosa.
Hatalmas show-val ünnepelte 45. születésnapját a Savaria TSE

Megtartani és összetartani ekkora csapatot, mint a Savaria Táncsport Egyesület nagyon nagy teljesítmény. Az pedig, hogy folyamatosan mekkora sikerük van, mennyien szeretik őket nem is bizonyíthatta volna jobban, minthogy a Sportház teljesen megtelt. A legkisebbek, a profik és a senior táncosok is bemutatkoztak a jubileumi, negyvenötödik gálán. A sportolók megemlékeztek a korábbi világhírű koreográfiákról, felelevenítették a nagy versenyeket, a klasszikus formációkat és utat engedtek a jövő generációjának.

A Savaria TSE nem egyszer mutatkozott be világversenyen, szombat este újra felelevenítették a Hellót és a Big Bad Woodooo Swing koreográfiát is. Megtudtuk, a nagy áttörésre 1988-ig kellett várni, akkor Dortmundban a formációs világbajnokságon a csapat az ötödik helyet szerezte meg, ezzel pedig örökre beírták magukat a nemzetközi tánc nagykönyvébe. 1997-től pedig egy páratlan sikersorozat vette kezdetét, tíz éven keresztül a döntőben táncoltak. Nincs még egy ilyen csapat a magyarországi tánctörténelemben, aki ezt a sikert megismételte volna.

A világ akkori vezető táncosai szombat este újra bemutatkoztak a Sportház parkettjén, majd őket több helyi egyesület követte. A Lorigo TSE vezetője, Faludiné Lovas Henriette szintén Savariás volt, ma sikeres tánciskolát vezet. De itt volt a Westside TSE hip-hop csapata és az Energy Dance Team is, akik árnytánccal varázsolták el a közönséget. Majd jöttek sorra a fiatalabb Savariások.

A majdnem három órás látványos táncshow-t egy hatalmas közös tánc zárta. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére