Hat gólt lőttünk, már egymilliárdot kerestünk

SzR-nso.hu - Fotó: Hegedüs Péter • 2016. június 23., csütörtök •
Stieber emelése, Gera és Dzsudzsák bombagóljai vagy éppen Szalai nagyon fontos találata és egy izlandi öngól hozta össze a mieink eddigi hat találatát. A magyarok mellett a walesiek is hat gólt lőttek az ellenfelek kapujába, az ukránok pedig lőtt gól nélkül távoztak…
Hat gólt lőttünk, már egymilliárdot kerestünk

Egyértelmű, hogy Európa felfigyelt ránk, hiszen az osztrákok meglepetésszerű legyőzésekor kétszer, Izland ellen egyszer találtunk az ellenfelek hálójába, majd tegnap este hatgólos meccset produkáltunk úgy a portugálok ellen, hogy három alkalommal is mi vezettünk. A luzitánok elleni meccset az Eb eddigi legkiválóbb összecsapásának nevezik a külföldi szaklapok. 

Emlékeztetőül:
LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–Portugália 3–3 (1–1)
Lyon, Parc Olympique Lyonnais, 55 514 néző. Vezette: Atkinson (angol)
MAGYARORSZÁG: Király – Lang, Juhász, Guzmics, Korhut – Gera (Bese, a szünetben) – Lovrencsics (Stieber Z., 83.), Elek Á., Pintér Á., Dzsudzsák – Szalai (Németh K., 71.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck

PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Eliseu – Joao Mário, William Carvalho, Moutinho (Renato Sanches, a szünetben), André Gomes (Quaresma, 61.) – Cristiano Ronaldo, Nani (Danilo, 81.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Gólszerző: Gera (19.), Dzsudzsák (47., 55.), ill. Nani (42.), Cristiano Ronaldo (50., 62.)

Jutalmak
Az UEFA honlapja szerint az Eb 24 csapata egyaránt 8 millió euróval (körülbelül 2.5 milliárd forint) gazdagodott, a csoportkörben elért győzelem egy-, míg a döntetlen félmillió eurót (körülbelül 156.5 millió forint) ért.
A magyarok egy győzelmet és két döntetlent értek el a csoportkörben, ezzel kétmillió eurós bevételre tettek szert, ehhez jön még hozzá a nyolcaddöntőbe jutásért járó 1.5 millió euró. A mieink tehát eddig 3.5 millió eurót (csaknem 1.1 milliárd forintot) kerestek az Eb-n.
A negyeddöntős szereplés még 2.5 millió eurót (körülbelül 782 millió forint) ér. A négy közé jutott csapatok négymillió euróval (körülbelül 1.25 milliárd forint) gazdagodnak, a döntő résztvevői közül a győztes további 8, a vesztes 5 millió euróval (körülbelül 1.56 milliárd forint) térhet haza.
Vági Márton, az MLSZ főtitkára korábban úgy nyilatkozott, hogy a tiszta nyereség 30 százalékát osztják szét az Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosai között.

A nyolcaddöntőben vasárnap 21 órakor lépünk pályára, az ellenfél Belgium lesz. 

közösség

további frisss

lap tetejére