„Hát én... hát én JÁROK!” - Erdélyi Rolika gyógyulása újabb mérföldkőhöz érkezett

frisss.hu Fotó/videó: Rolika • 2016. október 17., hétfő •
Nem mindennapi videót posztoltak Rolika Facebook-oldalára. Ezzel kapcsolatban a legnagyobb harcos édesanyjával, Andreával beszélgettünk Rolika állapotáról.
„Hát én... hát én JÁROK!”  - Erdélyi Rolika gyógyulása újabb mérföldkőhöz érkezett

A lassan hét éves Erdélyi Rolika egy egyedülálló agyi hálós cisztával élő kisfiú, akiben nagyobb az élni akarása, mint hinnénk. A körmendi, de már szombathelyen élő hős szurkolói tábora közel 14 ezerre tehető, az évek alatt rengetegen szorítottak neki műtétről műtétre, rehabilitációról rehabilitációra. Most pedig új mérföldkőhöz értek. Tegnap került ki az oldalára ez a megható videó, ami miatt külön megkerestük szüleit, és érdeklődjünk Rolika állapota felől.

 

Tavaly nyáron műtötték a lábát, lassan másfél éve gyógyul ebből - meséli Erdélyiné Szabó Andrea. Négykézláb, a földön kezdtük, majd jött a járókeret, a háromlábú bot, most pedig szinte minimális segítséggel jár. Szombaton értünk haza a két hetes rehabilitációról a budapesti Borsóházból, ami egy speciális fejlesztőház. Itt egy olyan ruhát kapott, mint a Földre visszaérkező űrhajósok, akiknek szintén az egyensúlyt kell újra megszokniuk. Rolika is ilyenben gyakorol, ez hatalmas lökést ad neki. A videón látszik, hogy egy pici támasztékkal már jár. Közel a cél. Ha belegondolok, nagyjából egy éves korában áll lábra egy gyerek, akkor mi akkor erre hat éve várunk- tette hozzá. 
 

Rolika a budapesti Dumaszínház gyermekeknek szóló előadásán fotó: Rolika Facebook

Bevallom azért vannak harcok, ő egy kőkemény jellem, küzd és határozott véleménye van mindenről, de ennek köszönhetjük, hogy itt tartunk. Szerencsés anya vagyok, mert ő akar. Ő már háromszor a padlóról kezdte újra, gondolok itt a koponyaműtéteire és a transzplantációra. Most a következő lépés az, hogy februárban újra megyünk a Borsóházba, erősíteni kell az izmokat. Fontos, hogy emellett sikerült beintegráltatni az óvodába, ezen kell dolgozni, mert kell neki a motiváció és a húzóerő. Ő szaladni akar a többi gyerekkel. Szépen lassan haladunk a cél felé.

Ezúton is köszönöm a sok bíztatást és a segítséget. Nagyon tetszett az a mondat, amit nemrég posztoltak neki és úgy gondolom nagyon igaz: a szíved olyan részét érinti meg, amit nem is tudtál, hogy létezik.

közösség

további frisss

lap tetejére