Három gyalogátkelőhely korszerűsödött a 11-es Huszár úton

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 25., szombat •
Az önkormányzat és a Magyar Közút ZRt. közös projektjének köszönhetően biztonságosabb lesz az átkelés a város egyik legforgalmasabb útján.
Három gyalogátkelőhely korszerűsödött a 11-es Huszár úton

Péntek délután a 11-es Huszár úton a gyalogátkelők világításának korszerűsítése miatt tartott sajtótájékoztatót Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője, Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly alpolgármester, a körzet képviselője, valamint Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója.

Három gyalogátkelő korszerűsödött közbiztonsági szempontból:
- a Huszár Laktanyánál
- a Forrásnál
- a Bezerédi utcánál

Az legfontosabb kérdés, hogy mit tehetünk a gyalogosokért közlekedésbiztonság szempontjából - mondta Puskás Tivadar polgármester a sajtótájékoztatón. Kifejtette továbbá, hogy a város közigazgatási területén jelenleg 299 db kijelölt gyalogátkelőhely van, ez pedig rendkívül magas szám.

Örömét fejezte ki Illés Károly alpolgármester, aki ezúttal a városrész képviselőjeként volt jelen a sajtótájékoztatón. Elárulta, hogy a beruházásnak körzetben élőknek ezután könnyebb lesz átkelni a négysávos úton. 

A Huszár Laktanyánál és a Forrásnál lévő átkelőknél a lámpafej túl magasan volt, ezért a LED-es lámpák 10 méteres magasságból 5 méteres magasságba kerültek az átkelők jobb megvilágítása érdekében. A Bezerédi Amália utcánál lévő zebránál nem volt megfelelő a világítás, ezért ott LED-es KRESZ-táblákat helyeztek el, ami napi 24 órában jelez az autósoknak.

Fontos információ, hogy a gyalogos balesetek harmada gyalogátkelőhelyen történik, legtöbbször figyelmetlenség miatt. Ezen az útszakaszon például tíz alkalommal történt gázolás, ebből egy személy súlyos sérüléseket szenvedett - intett nagyobb figyelemre Horváth László.

Az önkormányzatának kezelésébe tartozó útszakaszon 251 darab belterületi, egy pedig külterületi kijelölt gyalogátkelőhely található. Szombathely Önkormányzatának beruházásában a tavalyi évben öt kijelölt gyalogátkelőhely létesült.

Az önkormányzat és a Magyar Közút közös projektje 2,6 millió forintból valósult meg.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére