Hamarosan megújulhat a VAOSZ Tekepálya

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. szeptember 04., hétfő •
Az Arborétum Herény SE Teke szakosztályának vezetője nem csak a beruházás miatt lehet elégedett, hanem csapata menetelése miatt is. Továbbá egy kellemes meglepetésben is része volt a nyáron.
Hamarosan megújulhat a VAOSZ Tekepálya

Biró Ferenc neve bizonyára minden tekebarát számára ismerősen cseng. Az Arborétum Herény SE teke szakosztályának vezetője a nyáron elég komoly elismerést vehetett át. A sportágban végzett eredményes munkájáért a Vas Megye Tekesportjáért Plakettet adományozta a vasi szövetség. Azonban nem csak ezért lehet optimista a szakvezető, hiszen hamarosan megújulhat a csapat otthonaként funkcionáló VAOSZ tekecsarnok is.

Kevesen tudják, de az egyesületünk a Szombathely Spartacus utolsó mohikánjának tekinthető. Utolsó szakosztályként a megszűnés fenyegette a megyeszékhely tekecsapatát, ezért önállósodni kívántunk - emlékszik vissza Biró Ferenc. Az Arborétum Herény SE-vel kötött megállapodás miatt, visszasorolták egyesületünket a megyei első osztályba.

Három esztendő alatt viszont már az NB 1 mezőnyének tagja lett. Az első osztály középmezőnyének tagjaként egy korszerű létesítményben dolgozhatna a csapat. 

Sajnos a közel 10 évvel ezelőtti beruházást követően bekövetkezett egy állagromlás, így felújításra lesz szükség, hogy a korszerűsítés után akár válogatott mérkőzéseknek is otthont adhasson a terem. Azt tudni kell, hogy rajtunk kívül a Balogunyom együttesének is a VAOSZ tekecsarnok az otthona. Ezen kívül a 16 csapatos városi bajnokságot, a Savaria Kupát, területi és megyei mérkőzést is itt rendeznek. Épp ezért szükséges a megújulás - fejtette ki a szakosztályvezető.

Szombathely Város Önkormányzata segítő kezet nyújt a tekesport szerelmeseinek és nagyon közel a megállapodás. Hamarosan egy több lépcsős beruházás keretein belül újulhat meg az automatika, a kiszolgáló helységek szigetelése, valamint korszerű fűtést kaphat az épület.

Aki pedig kedvet érez a sportág iránt, nyugodtan csatlakozhat a családias hangulatú egyesülethez, ahová nagy szeretettel várják a szponzorokat is. A támogatásból az egyesület a működéséhez szükséges kiadásokat - nevezési költségek - fedezné.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére