Hamarosan ingyen wifizhetünk az ország bármely pontján?

frisss.hu/Világ Gazdaság • 2016. november 03., csütörtök •
A fejlesztési tárca már dolgozik a szolgáltatáson.
Hamarosan ingyen wifizhetünk az ország bármely pontján?

Ha minden jól megy, akkor 2018 második felétől ingyen bújhatjuk majd a netet az ország minden településén. A Digitális Jólét Program megfogalmazza, hogy minden városban, illetve faluban legyen egy köztéri és egy középületben elérhető hozzáférfés.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint a koncepció kialakítása során figyelembe kell venni az összes kapcsolódó projektet. Ehhez kötődik a Szupergyors Internet Program is, aminek lényege, hogy minden magyar háztartásnak elérhetővé kell tenni a másodpercenkénti 30 megabites sávszélességű netet - írja a Világgazdaság.

A győztesek a szélessávú hálózat fejlesztését uniós támogatással valósíthatnák meg. A tenderre 43 pályázó cég 234 ajánlatát bírálták el. A nyertesek 43 milliárd forint támogatást kapnak, a projekt összköltsége pedig csaknem 63 milliárd forint.

A pályázat szerint a nyerteseknek vállalniuk kell, hogy az adott járásban - minden fejlesztéssel érintett település központjában - ingyenesen elérhető vezeték nélküli internetszolgáltatást biztosítanak.

 

közösség

további frisss

lap tetejére