Halmosi Cucuék felcsaptak futsal játékosnak?!

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 23., csütörtök •
Ha két zöld-fehér szakosztály összefog, abból csak jó dolog sülhet ki.
Halmosi Cucuék felcsaptak futsal játékosnak?!

Valamiért még mindig mostohagyerekként tekintenek Magyarországon a futsalra, holott rendkívül élvezetes és látványos mérkőzéseket játszanak a játékosok. A teremlabdarúgásból nőtte ki magát és sikerét jól mutatja, hogy több nagynevű edző kiállt a sportág mellett.

Magyarországon több kezdeményezés volt, hogy a futsalban látható és jól hasznosítható elemeket megszerettessék, megismertessék a nagypályán játszó sportolókkal, azonban legtöbbször csak egy-egy edzés erejéig tartott ez az ismerkedés.

Úgy fest, hogy a szombathelyi lehet az első olyan klub, ahol két szakosztály kölcsönösen segíti egymást. Mészöly Géza, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás VSE NB I-es labdarúgó csapatának és Turzó József, a Swietelsky-Haladás futsal csapatának vezetőedzője közös erővel dolgoztak ki egy programot, amely mindkét különítmény előnyére válhat.

Talán nem árulok el nagy titkot, hogy már tavaly is történtek puhatolózások az ügyben - mondta Mészöly Géza. Egyrészt nagyon szerethető és látványos sportról van szó. Nem meglepő, hogy több mérkőzésre is kimegyünk a játékosokkal, sőt akad köztük olyan is, akik a Haladás idegenbeli találkozóját is megtekintették. Úgy gondolom, hogy több előnye van a futsalnak, amelyre hosszabb távon is építhetünk.

Dárdai Pál az elsők között volt, aki nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a két labdajátékot kicsit közelebb hozza egymáshoz. Ennek ellenére nem egy minta követéséről van szó, hanem annál sokkal többről.

Fontos, hogy a labdarúgás és a futsal között szinte minden szempontból óriási különbségek vannak - vette át a szót Turzó József. Elsődlegesen az a cél, hogy a sportágnak megtaláljuk a méltó helyét. Különböző és önálló sportágként mégis nagyon sokat segíthet a nagypályán játszó labdarúgók számára, legyen szó egy adott játékhelyzet megoldásáról, észleléséről vagy épp a döntéshozatalról.

A közös edzés egy szakmai megbeszéléssel kezdődött, majd videós elemzéssel és taktikai eszmecserével folytatódott. Végül a pályán is megtapasztalhatták Halmosi Péterék, hogy mitől különbözik a labdarúgás és a futsal. A tréning végén Turzó József elárulta, hogy nagy öröm volt a Szombathelyi Swietelsky-Haladás VSE játékosaival dolgozni.

A folytatás felől pedig ne legyenek kétségek, mert mindkét szakvezető bizakodó a jövőt és a közös munkát illetően is.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére