Halloween buli a sütőtök jegyében, avagy muffinnal nyűgözd le vendégeidet!

Frisss - fotó: wishesndishes • 2016. október 20., csütörtök •
A bulik nélkülözhetetlen édessége lesz...
Halloween buli a sütőtök jegyében, avagy muffinnal nyűgözd le vendégeidet!

Hamarosan felcsaphatjuk kedvenc rémisztő jelmezünket, hogy alaposan kibulizzuk magunkat. Az este folyamán pedig rengeteg dicséretet zsebelhetünk be, az alábbi süteményekkel lépjük meg az éhes szájakat.

Ami Amerikából érkezik, csak nem lehet rossz. Átvettük és kicsit új értelmet adtunk a Bálint-napnak és egyre jobban teret hódít kis hazánkban a Halloween is. Sokan - tévesen - Amerikának köszönik ezt az ünnepet, pedig egy ősi kelta hagyományra épül. Október 31-én a tengerentúli gyerekek beöltöznek, és az utcákat róják, hogy minden házba becsengessenek a legendás: "csokit vagy csalunk!" felkiáltással.

Magyarországon - akárcsak Európában - csak az utóbbi néhány évben nyert teret ez az ünnep. Igaz nálunk nem csokivadászatról szól a Halloween, de nálunk is kezd óriási méreteket ölteni a beöltözési hullám. Ilyenkor a jelmezkölcsönzőket - farsanghoz hasonlóan - teljesen kifosztják. Bár meg kell említeni, hogy az október utolsó napján tartott buliban inkább boszorkányokkal, szörnyekkel, Drakulákkal találkozunk, mintsem Supermannel, Hófehérkével.

Hogy az esti töklámpás parti milyen hangulatban telik nyilván a vendégseregen is múlik. Ha viszont szeretnénk jó házigazdák lenni, esetleg segítő vendégként feltűnni, íme néhány süteményrecept, amellyel az est sztárja lehetsz. 


Csokidarabos sütőtök-muffin

Hozzávalók: 
50 dkg finomliszt
50 dkg pépesített sütőtök
30 dkg kristálycukor

10 dkg étcsokoládé
150 gr natúr joghurt
1,5 dl olaj
0,5 dl tej
2 db tojás

2 vaníliás cukor
1 sütőpor

1 teáskanál szerecsendió
1 teáskanál őrölt fahéj

 

Elkészítése: 
A megsült és kihűlt pépes sütőtökhöz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőport, a lisztet, a cukrot és a fűszereket. Ezután belekeverjük a tojást, a tejet, a joghurtot és az olajat. Próbáljuk meg rendesen összekeverni a masszánkat, ha ez sikerült, akkor öntsük a nyers tésztát a kivajazott muffinsütő formába. Ezután a lereszelt étcsokoládéval hintsük meg, ügyelve arra, hogy a nagyobb darabokat belenyomjuk a tészta közepébe. Végül előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon megsütjük.

közösség

további frisss

lap tetejére