Halász Bence már Londonban edz

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 08., kedd •
A férfiaknál az olimpiai- és kétszeres Európa-bajnok Pars Krisztán mellett a junior világ- és Európa-bajnok, idén U23-as Európa-bajnokságot és felnőtt országos bajnokságot nyert Halász Bence is szerdán kezdi meg szereplését az atlétikai vébén.
Halász Bence már Londonban edz

ITT már megírtuk, hogy Pars Krisztián hogyan készült a nagy sikere helyszínén megrendezett világbajnokságra, most a 20 esztendős kiválóság mondja el ugyanezt. 

Edzettünk keményen, de a finisben már a pihenésre is jutott idő. Most, az utolsó napokban pörgetjük fel magunkat. Az edzéseredményeim is napról napra javulnak.

Amennyiben tudom hozni, amit az edzéskörülmények között tudok, akkor a tizenkettes döntőbe jutással nem lehet probléma, ha pedig erre kicsit még ráteszek, akkor a 8 közé is bejuthatok. Aztán a következő 3 dobással még meglepetést is okozhatok. Jól érzem magam nagyon, izgatott vagyok már, alig várom, hogy a felnőtt világbajnokságon is dobhassak. Nagyon örülnék, ha megtudnám ismételni az ostravai 78 méteres dobásomat  – mondta el weboldalunknak az idei világranglista 4. helyén álló Halász Bence.

A fiatal bajnok egyik mesterét, Németh Zsoltot, a Dobó SE vezetőedzőjét arról kérdeztük, mit vár Londonban Bencétől. 

Halász Bence tekintetében hatványozottan igaz a tapasztalatszerzés fontossága. Mindkét fiatal, Réka és Bence is jó formában van, edzéscsúcsokat dobnak, amennyiben a londoni időjárásban is tudják hozni a legjobbjukat, akkor elégedettek lehetünk majd.

Bence esetében a 74-76 méter közötti dobással elégedett leszek, ez pedig a 12-es döntőt jelentené számára is - fogalmazott a mesteredző. 

Amennyiben Bencének sikerül a selejtező, augusztus 11-én, pénteken következhet a döntő.

Fotóink még a Londonba utazás előti utolsó hazai edzésen, Szombathelyen készültek. 

közösség

további frisss

lap tetejére