Halász Bence és a Németh Pál-díj

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. június 18., szombat •
Vegyespáros kalapácsvető verseny színesítette az idei Németh Pál Emléknapot, ahol átadták a mesteredzőről elnevezett, a legeredményesebb utánpótláskorú sportolónak járó díjat is.
Halász Bence és a Németh Pál-díj

Idén sem hiányozhatott a sport a Németh Pál Emléknap programjából. Németh Zsolt mesteredző által kitalált – ezúttal nyolc duó részvételével – páros kalapácsvető gálaversennyel emlékeztek a dobópápára. 
A Sugár úti Atlétikai Centrumban nyolc olyan vegyespárost állítottak össze a Németh testvérek, akik jó eséllyel szoros versenyt vívhattak. A duók legjobb idei eredményeinek összege a 129 méterhez közelített, az ettől való eltérést a végeredmény számításánál bekalkulálták és kompenzálták.  

A verseny végeredménye: 
1. Nikola Lomnicka (SK) – Horváth Bálint (Dobó SE), előbbi 64,79 métert dobott 4 kg-os szerrel, míg Bálint 65,62 méterrel egyéni csúcsot ért el 6 kg-os kalapáccsal.   


2. Németh Zsanett – Varga Donát (Dobó SE), Zsanett 60,16 métert dobott 3 kg-os szerrel, míg Donát 70,67-tel zárt 5 kg-os kalapáccsal.
3.  Gyurátz Réka – Doma Benedek (Dobó SE), Réka 66,78 métert dobott 4 kg-os szerrel, míg Benedek 61,24-et ugyanezzel a kalapáccsal. 

Halász Bence ezúttal elmaradt ugyan élete formájától, de így is 79,03 métert dobott a 6 kg-os szerrel és szomorúságát csillapítandó átvehette a Németh Pál-díjat, vagyis Vas megye legeredményesebb utánpótláskorú atlétájának járó elismerést. Ezt egyébként a 2015-ös eredményei alapján érdemelte ki Halász Bence és Horváth Vilmos, a Dobó SE elnöke adta át. 


A 2015-ös évvel és az idei esztendő eddig eltelt részében produkált eredményeimmel elégedett vagyok, viszont az emléknapi verseny nagy csalódás volt számomra. Újra egyéni csúcsot szerettem volna elérni, de sajnos ez most nem sikerült. Melegítésig úgy éreztem jó formában vagyok, aztán mégsem sikerült. Igyekszem minél hamarabb túltenni magamat ezen a dobás-sorozaton, hiszen közeleg a junior világbajnokság Lengyelországban és azt szeretném megnyerni – nyilatkozta a frisss.hu-nak Bence, aki ezekben a napokban érettségizik. 

Az írásbeli jobban sikerült, mint vártam, a szóbelik pedig hétfőn kezdődnek – tette hozzá a junior Európa-bajnok, aki legközelebb a Budapest Bajnokságon áll majd dobókörbe.  

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére