Halász Bence: ,,előhívtam", ahogy Ostravában dobtam!

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu és atletika.hu • 2017. július 17., hétfő •
Bydgoszcz már biztos, hogy ,,magyar város”, hiszen itt lett Ifjúsági VB-győztes és U23-as Európa-bajnok Pars Krisztián, junior világbajnoki címe mellé pedig elődjéhez hasonlóan most U23-as EB-győztes lett Halász Bence is.
Halász Bence: ,,előhívtam, ahogy Ostravában dobtam!

Halász Bence pénteki Európa-bajnoki győzelméről ITT olvashattak. 
Nagyon nehezen indult a verseny, a bemelegítés után úgy éreztem, hogy meg vagyok lőve, pedig addig nagyon jól ment. Túlságosan izgultam. Kimondatlanul is nyerni jöttem ide és zavart, hogy rosszul versenyeztem, nem pedig profi módon.

Az 5. sorozat előtt átgondoltam, hogy Ostravában mit csináltam, hogyan dobtam és azt próbáltam előhívni. Éreztem, hogy rajtam volt az esélyesek terhe, nagyon nyomott, hogy mindenki tőlem várta az aranyérmet, de végül sikerült és most nagyon boldog vagyok, örülök a győzelemnek – fogalmazott a 19 éves Európa-bajnok. 

Németh Zsolt, korábbi VB-ezüstérmes, a Dobó SE mesteredzője Bence aranyérmének megszerzése után így nyilatkozott honlapunknak: nagyon örülünk, hogy Bence szó szerint értve kicsikarta az aranyérmet.

Nagyon nehéz volt neki a küzdőtéren megbirkózni az esélyesség terhével, pláne úgy, hogy az első dobások nagyon rosszul sikerültek. A csapat masszőrének, Igaz Bálintnak a pszichés segítségével sikerült Bencének kitörni az apátiából és felcsillantott egy keveset igazi tudásából, ami most elég volt a győzelemhez. A következő nagy verseny, a felnőtt VB már egy teljesen más verseny lesz, egy teljesen más Halász Bencével, ebben biztosak vagyunk.


 

közösség

további frisss

lap tetejére