Haladás-bontás: már a Munkacsarnokot is dózerolják

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. február 12., péntek •
Tíz nap telt el azóta, hogy a Swietelsky-ZÁÉV konzorcium átvette az építési területet és hivatalosan is megkezdte a Haladás Rohonci úti stadionjának bontását. Bekukkantottunk a Bartók Béla körútról, és megnéztük, mi történt azóta.
Haladás-bontás: már a Munkacsarnokot is dózerolják

A bontás a terepszint felett látható létesítmények, épületek szanálásával kezdődött meg, így már a képünkön látható Haladás Munkacsarnok is a könyörtelen gépek áldozatául esett. 

A kerítés mellett mindig látni kíváncsiskodókat, ez alkalommal is többen figyelték az egykoron nagy mérkőzéseket látott zöld-fehér stadion bontását. 

A három hónapig tartó első ütem végén már szinte semmi sem marad meg a komplexumból, még a betonelemeket is ledarálják, majd miután az erre jogosult cég átminősíti az elemeket, bekerülnek az épületek alatti töltésekbe, azt a szép zöld gyepet pedig humuszként használják majd fel. 

A bontás legizgalmasabb epizódja a pályát megvilágító reflektortartó kandeláberek elhordása lesz, erre óriási darukat alkalmaznak majd. A májusban kezdődő második ütemben a jelenlegi telekhatárt képző kerítés, a jegypénztárak és az egyéb létesítmények bontását kezdik meg.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére