Gyurján Marci szerint ismét felszállóág vár a Halira

PCS - fotó: Frisss • 2016. november 11., péntek •
A zöld-fehérek kapusa boldog, hogy Szombathelyen játszik.
Gyurján Marci szerint ismét felszállóág vár a Halira

A Haladás szurkolóinak körében bizonyára ismerősen cseng a Gyurján vezetéknév. Néhány évig a támadósort erősítette - a mára gyirmóti színekben futballozó - Gyurján Bence. Azonban öccse sem lóghat ki a sorból, bár ő inkább a támadók rémálma, mintsem gólvágó típus. A szombathelyiek kapusa egyébként hosszú évek óta élvezi a város és a csapat szeretetét, hiszen 12 éves kora óta él a vasi megyeszékhelyen. A Nyíregyházán született hálóőr nagyon büszke, hogy példaképével egy csapatban játszhat.

Milyen érzés a Haladás mezét viselni?
Mi tagadás, felemelő! Gyerekként mindenki élvonalbeli játékossá szeretne válni, én pedig az ország egyik legjobb csapatánál játszhatok. 

Annak ellenére is, hogy kikkel kell felvenned a versenyt?
Király Gábor és Rózsa Dániel személyében két válogatott játékossal kell megküzdenem 21 évesen. Inkább azt mondanám, hogy alkalmasabb személyektől nem is tanulhatnék, mint tőlük. Ráadásul Király sérülése miatt, nagyobb a felelősség is rajtam. Ha úgy alakul, hogy be kell állnom, akkor 110%-ot szeretnék nyújtani.

Zavar téged, hogy a kapusokat kicsit bolondos személyiségűnek találják?
A legerősebb löketek elől sem ugorhatunk el, más mez jut nekünk, mint a mezőnyjátékosnak és különböző nézőpontból látjuk a találkozókat is. Épp ezért nem bántó, sőt szerintem valamilyen szinten igaz is ez a megállapítás ránk nézve.

A Haladás a legutóbbi három találkozóján egyetlen pontot szerzett. Véleményed szerint sikerül győzni a válogatott mérkőzéseket követően?
Feltétlenül. Nem érzem azt, hogy gödörben lennénk. Persze minden mérkőzést szeretnénk megnyerni, de ez szinte lehetetlen vállalkozás. Szerintem Mészöly Géza is tudja, hogy miben kell változtatnunk. Remek képességű edző és irányítása alatt hamarosan ismét jönnek a győzelmek is.

Kapusként kikkel dolgozhattál együtt?
A leghosszabb ideig Hegedűs Csabával készültem, de előfordult, hogy Szarka Zoli bácsi is csiszolta a tudásom. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy olyan csapattársam van, mint Király Gábor, akire épp oly jó felnézni, mint amennyire együtt dolgozni vele és tanulni tőle.

közösség

további frisss

lap tetejére