Gyurátz Réka: szeretném én is megdobni a VB-nevezési szintet!

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. május 27., szombat •
A Dobó SE 21 éves kiválósága is ott akar lenni az augusztusi londoni felnőtt atlétikai világbajnokságon.
Gyurátz Réka: szeretném én is megdobni a VB-nevezési szintet!

Bármelyik nap kimehet az atlétika szerelmese a Dobó SE pályájára, ott mindig azt látja, hogy kiváló szakmai munka zajlik. Németh Pál fiai, László és Zsolt hangos szavakkal sorolja a fiataloknak, mi volt épp a hiba, illetve miben kell még javulni. A kalapácsvető-nagyüzemben már a nyár nagy versenyeiről beszélgettünk a mesteredzővel és a legtehetségesebb hölgyversenyzővel. 

Németh Zsolt mesteredző honlapunknak elmondta, hogy a hölgyeknél Gyurátz Réka jelenleg 68.50 méteres legjobb eredménnyel rendelkezik, ezzel aktuálisan a 26. helyezett a világon. Réka benne szerepel a legjobb 32-ben, ami azt jelenti, hogy amennyiben júniusban lenne a világbajnokság, akkor biztosan ott lenne a londoni dobókörben.

Réka mellett Gergelics Cintia is dobott már  edzésen 68 métert, de ezt a versenyeken is teljesítenie kellene, hogy ő is ott lehessen majd a londoni dobókörben – tette hozzá Németh Zsolt.  

Még kellene legalább kettő 69-70 méter közötti eredmény, aztán persze szeretném a 71 méteres VB-nevezési szintet is megdobni. Most az a legfontosabb, hogy egy kis magabiztosságot és önbizalmat szerezzek az edzéseken, aztán azt átültessem az edzésekre is.

El kell higgyem, hogy képes vagyok én is nagy eredményeket elérni, legfőbb hazai riválisom, Gergelics Cintia is szorongat, ez is motivál a nagy dobás elérésére. Minden hétvégén versenyem lesz, jó formában érzem magam – ezekkel a szavakkal foglalta össze érzéseit Gyurátz Réka, akinek július közepéig kellene teljesítenie a kvalifikációs szintet. 

Az augusztusi atlétikai világbajnokságig szinte minden héten verseny lesz, ma az egyetemisták, főiskolások országos bajnokságán (MEFOB) szerepelnek a szombathelyi dobóatléták, aztán a jövő héten a Budapest Bajnokság, majd a felnőtt OB és a Csapat EB következik. Ezután a Németh Pál Emléknap, majd július közepén már az U23-as Európa-Bajnokság, aztán az ostravai verseny és a Gyulai Memorial is bizonyítási lehetőséget ad.   

 

közösség

további frisss

lap tetejére