Gyurátz Réka és Halász Bence is győzött a Balaton Bajnokságon

SzR-atletika.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. július 25., kedd •
A hétvégén rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) az 59. Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságot, valamint kísérő rendezvényként az 5. Kis-Balaton Bajnokságot.
Gyurátz Réka és Halász Bence is győzött a Balaton Bajnokságon

Az atletika.hu tudósításából kiderül, hogy az egész napos veszprémi program a gyermek, újonc és serdülő korosztály versenyeivel kezdődött, a Kis-Balaton Bajnokság célja pedig az volt, hogy a jövő tehetségei egy rendezvény keretében versenyezhessenek a felnőtt példaképekkel.

Kalapácsvetésben, gerelyhajításban, kislabda hajításban, távolugrásban, valamint futószámokban mérhették össze tudásukat a fiatalok.

A felnőtt versenyszámok többsége a korábbi évekhez hasonlóan a Szuper Liga versenyrendszer keretében bonyolódott le, a legjobb magyarok mellett külföldi atléták részvételével.

A női kalapácsvetésben Gyurátz Réka, a Szombathelyi Dobó SE kiválósága (66.83 méter) bizonyult a legjobbnak, a cseh Tereza Kralova (64.39) és a szintén Dobó SE-versenyző, Gergelics Cintia (63.41) előtt. 

A férfiaknál megismétlődött az U23-as Európa-bajnokság döntőjében tapasztalt végeredmény.

Halász Bence, a Dobó SE színeiben 73.19 méterrel állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, míg Pásztor Bence (ARAK) 72.47 méterrel itt is ezüstérmes lett, akárcsak a lengyelországi Bydgoszczban, a 3. helyen Hudi Ákos (Dobó SE) végzett 70,68 méteres teljesítménnyel.
 

közösség

további frisss

lap tetejére