Győrfi Pállal az élen futott be az egészségért küzdő menet a szombathelyi Fő térre

Frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. szeptember 19., hétfő •
104 kilométert tettek meg Vas megyében.
Győrfi Pállal az élen futott be az egészségért küzdő menet a szombathelyi Fő térre

Hétfőn délben értek az 1600 kilométeres országos futás résztvevői a szombathelyi Fő térre, élükön az Országos Mentőszolgálat Sajtószóvivőjével, Győrfi Pállal. Vas megyében 104 kilométert vállaltak be, hogy megmutassák, nagyon fontos az, hogy vigyázzunk az egészségünkre és ha szükséges, tudjunk segíteni.

Tizenhat napon át, 1600 kilométert futnak az egészségügyi dolgozók, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy Magyarországon évente közel 25 ezer ember esik a hirtelen szívhalál áldozatául. Az esetek 90 százalékában felkészületlenségünk és félelmünk miatt meg sem próbálunk újraéleszteni.

Persze, Szombathelyen, a segítség városában kicsit más a helyzet, mert itt minden harmadik ember tud újraéleszteni, ezért ez lett a Fuss magadért egy kört! mozgalom helyi állomásának a témája.

"A Fuss magadért egy kört a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet kezdeményezése. Arról szól a történet, hogy akik az egészségügyben nap mint nap másokért dolgoznak, tegyenek egy kicsit a saját egészségükért is. Ez nem önzés, ez a betegek és asegítségre szorulók érdeke is, hiszen az tud segíteni a bajbajutottakon, aki maga jó állapotban van fizikailag, lelkileg" - mondta Győrfi Pál.

A futókat egyébként Dr. Puskás Tivadar polgármester várta, a futókhoz pedig csatlakozott Koczka Tibor alpolgármester is. A Fő téri sátorban, pihenésként egy újraélesztési bemutatóval várták a résztvevőket, naná, hogy szólt a Stayin' alive a Bee Gees-től.

A 16 nap alatt minden állomáson begyűjtenek egy-egy ígéretet vezető politikusoktól és az ott élőktől, amit október 2-án, az ország körbefutása után nyilvánosságra is hoznak.

Ha még nem tudod, hogyan kell újraéleszteni valakit, akkit itt egy szakszerűen videó:

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére