Győrffy Réka NB I-es csapattag szeretne lenni

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2015. október 17., szombat •
A Körmend ellen lép ma este pályára a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia csapata. A szombathelyiek NB II-es női kézilabda csapatának egyik legtehetségesebb fiatal játékosát, Győrffy Rékát faggattuk az esélyekről és persze másról is.
Győrffy Réka NB I-es csapattag szeretne lenni

A 16 esztendős Győrffy Réka 9 esztendeje kézilabdázik, a Kozma Szerszám-SZKKA felnőtt csapatának nyár óta tagja. A Nagy Lajos Gimnázium tizedik osztályos diákja még sok évig sportolna magas színvonalon, hiszen még Bölöni Roland vezetőedző szerint is Ő az egyik legtehetségesebb fiatal játékos, és mint ilyen, ereményes jövő előtt áll. 

Boldog vagy, hogy ilyen fiatalon a felnőtt csapat tagja lehetsz?
Igen, természetesen. Nagy megtiszteltetés számomra a felnőtt csapatban játszani, ezért aztán igyekszem is a legjobb tudásom szerint megfelelni az elvárásoknak. Bal szélsőként, a támadásokban szeretnék nagyon aktív lenni, és a váratlan lövéseimmel és a védekezésben nyújtott jó teljesítménnyel szeretnék én is hozzájárulni a várhatóan magabiztos győzelemhez. A Körmend ellen nem lehet gond, a védekezést kell még jól összeraknunk, és akkor nagy lehet a fölény. Szeretnék több gólt is szerezni – fogalmazta meg a körmendiek elleni meccs esélyeit Réka.  

Milyen a hangulat az öltözőben?
Azt gondolom, egyre jobban összeszokott a csapat, nagyon jó hangulatban telnek az edzések és a meccsek is. Jók a felkészülés feltételei, mindenki nagyon koncentrált, és ahogy én is, szerintem valamennyi lány jól érzi magát a klubnál.  

Szerinted mekkora potenciál van ebben a csapatban?
Sokkal többre hivatott ez a csapat, mint, ahol jelenleg szerepelünk. Bízom abban, hogy jövőre újra az NB I/b-ben játszhatunk majd, de persze akkor lennék a legboldogabb, ha az érettségim idején, 2018-ban már az NB I-ben szerepelhetnénk. 

Szabadidődben mivel foglalkozol?
A barátaimmal szeretem tölteni a szabadidőmet, bár jelenleg a tanulás teszi ki minden időmet. A gimnázium után szívesen tanulnék sportpszichológiát. 

Kik a legnagyobb szurkolóid?
A barátok és a családtagok is mindig kilátogatnak, de persze az édesanyám az igazi háttér számomra, ő jelenleg a 2005-ös évfolyam edzéseit irányítja.  

Aki kíváncsi Győrffy Réka játékára, az látogasson ki a szombaton 18 órakor kezdődő bajnoki mecsre, melyet az Egyetemi Sportcsarnokban játszik majd az NB II északnyugati csoportját pontveszteség nélkül vezető Kozma Szerszám-SZKKA csapata. A vasi rangadót a frisss.hu ÉLŐben közvetíti. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére