Gyenge kezdés után magabiztos győzelmet aratott a SzoESE

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 05., vasárnap •
A szombathelyi női kosarasok presztízsmérkőzést nyertek a Tatai Sportegyesület ellen.
Gyenge kezdés után magabiztos győzelmet aratott a SzoESE

Több sérültjét kellett nélkülöznie Szabó Lászlónak, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület vezetőedzőjének. A felforgatott keret ellenére mindenképpen a győzelem megszerzését tűzték ki célul a vasi kosarasok, akik nem kezdtél túl jól a találkozót. A vendég együttes Takács kosaraival tartotta a lépést, majd a második negyed elején már a vezetést is megszerezte a Tatai SE. A gyenge védekezés és a bekapott triplák miatt a hazai kispad időt kért, hogy rendet tegyen a játékosok fejében. Hatásos volt ez a húzás Szabó László részéről, mert tanítványai a félidőre kiegyenlítettek.

A nagyszünet pedig teljesen kicserélte a szombathelyieket, mert öt perc alatt már tíz pontos volt a vasiak fórja. Különösen Molnár Anna és Gusztafik Lilla volt elemében. A szurkolók örömére nem csak a pontgyártásban vitézkedtek a SzoESE játékosai, hanem védekezésben is feljavultak. A záró negyedben a hazaiak szakvezetője igyekezett minden játékosának megadni a lehetőséget, és fiatal tehetségek is pályára léptek a találkozón.

Szabó László vezetőedző: Sajnos nem kezdtük túl jól a találkozót - részben a fáradtság, részben a taktikai fegyelmezetlenség miatt. Aztán sikerült összeszedni magunkat és az eredetileg eltervezett forgatókönyv alapján játszva múltuk felül ellenfelünket. Remek egyéni teljesítményekkel járultak hozzá a lányok a győzelemhez, amelyhez gratulálok.

 

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület-Sportiskola - Tatai Sportegyesület
70-54
(15-17, 17-15, 22-10, 16-12)

SzoESE: Simon 17/6, Gusztafik 20/6, Szabó-Haklits 2, Molnár 18, Feigl 7.
Csere: Orsós-Bogdán 3/3, Uszkai 3, Hajdinák, Kovács K. -, Rózsa F. -.
Vezetőedző: Szabó László

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére