Gulyásleves és mákos guba vaníliamártással

SzR-HCs • 2015. január 23., péntek •
Szociális rászorultsága és egészségügyi állapota alapján háromféle módon is hozzájuthatnak a szombathelyiek a meleg ebédhez. Van, aki éthordóval jön érte, olyan is van, akinek házhoz szállítjuk, emellett a város öt idősek klubjában is minden nap biztosítjuk ezt a szolgáltatást - mondta el a pénteki sajtótájékoztatón Kulcsár Lászlóné, a Pálos Károly Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője. Puskás Tivadar polgármester pedig azt hangsúlyozta, hogy a szombathelyi szociális ellátás során arra is figyel a város, hogy gyermekek tanítási szünetben is meleg táplálékhoz jussanak. A pénteki menü gulyásleves és mákos guba volt vaníliamártással.
Gulyásleves és mákos guba vaníliamártással

Szociális étkeztetés Szombathelyen - volt annak a sajtótájékoztatónak a témája, melyet Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, és Kulcsár Lászlóné, a Pálos Károly Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője sajtótájékoztatót tartott. Az 1. számú Idősek Klubjában Puskás Tivadar kiemelte: Szombathely Szent Márton városa, és a segítés szellemiségét Szent Márton számunkra mindezt kötelezően elő is írja. 2014-ben 160 millió forintnyi összeget fordítottunk szociális étkeztetésre, az önkormányzat támogatása ennek az összegnek mintegy harmada, azaz 53 millió forint.

A helyszínen megtudtuk, hogy 213 ezret meghaladó ételadag készült és került kiosztásra tavaly, ezt pedig 1233 személy vette igénybe. A meleg ételért az anyagi lehetőségektől függően kell a felhasználóknak fizetni. A legdrágább étel 515 forintba kerül. Az is kiderült, hogy a Teleki Blanka utcai főzőkonyhán különböző minőségű táplálékot, így normál, diétás és cukorbetegek számára is készítenek ételt. A szombathelyi szociális ellátás során arra is figyel a város, hogy senki ne maradjon meleg étel nélkül. A gyermekek táplálékhoz jutása is nagyon fontos, ezért tanítási szünetben is biztosítani kell a rászoruló diákoknak a napi egyszeri melegételt.

A sajtótájékoztató után a város vezetése vendégül látta a média munkatársait, a pénteki menü gulyásleves, és mákos guba vaníliamártással volt.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére