Horror Grazban: három áldozata van az ámokfutásnak (frissítve!)

SzR-orf.at-MTI • 2015. június 20., szombat •
Pánik tört ki a magyar-osztrák határhoz közeli Graz belvárosában, ahol egy terepjárós ámokfutó válogatás nélkül gázolt el és támadt az ott közlekedőkre. Hárman meghaltak, harmincnégyen megsebesültek.
Horror Grazban: három áldozata van az ámokfutásnak (frissítve!)

Fotó: APA

Az osztrák közszolgálati média (ORF) adását figyelve megtudtuk, hogy az ámokfutó 100 kilométeres óránkénti sebességgel száguldozott a Graz belvárosában fekvő Herrengasse nevű, nyüzsgő, kávézókkal szegélyezett utcában. Egy szemtanú az ORF-nek azt mondta, a sofőr néhány gyalogost úgy ütött el, hogy azok nekicsapódtak a szélvédőnek, átrepültek a járművön, majd a hátsó részén értek földet.
Egy másik szemtanú először lövöldözésre gyanakodott, mert az autó több karosszéket is magával sodort, s az ütközéseknél csattanó hangok keletkeztek. Az ámokfutó válogatás nélkül hajtott neki járókelőknek.

A Der Standard című osztrák napilap úgy tudja, hogy a terepjáró sofőrje először az ugyancsak zsúfolt Kaiser Josef téren ütött el egy biciklist, majd a grazi Opera kávézója környékén támadt gyalogosokra, mielőtt végigszáguldott volna a Hamerlinggassén, utána pedig a Herrengassén.
Kurt Kemeter grazi rendőrfőnök a Kleinen Zeitung című osztrák lapnak úgy nyilatkozott, hogy a terepjáró vezetője kiszállt autójából, és ezután késével támadt a gyalogosokra.
Siegfried Nagl, Graz polgármestere a Der Standardnak azt mondta, ő is szemtanúja volt, amikor az ámokfutó elütött egy asszonyt.
Az utcákon pánik tört ki, az emberek az épületekbe menekültek az ámokfutó elől.
A rendőrség lezárta a grazi belvárost, és kiürítették a város főterét is. A történtek miatt a Herrengasse utcában több üzlet bezárt.
A késsel felfegyverkezett elkövetőt azóta őrizetbe vették, tettének okát egyelőre nem tudják.

közösség

további frisss

lap tetejére