Görkorcsolyázó fiatalt gázolt a BMW a Rohonci úton

frisss.hu, Tárnai Tamás • 2015. június 08., hétfő •
A fiatalembert súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Görkorcsolyázó fiatalt gázolt a BMW a Rohonci úton

Este 10 óra körül a Csónakázó tó irányából a Bartók Béla körúton görkorcsolyával közlekedett egy szombathelyi, 20 év alatti fiatalember. A Rohonci úton a gyalogátkelőn szeretett volna átjutni, ám a zebra feléig jutott csak el, mert a város irányából érkező BMW Z4 típusó kabrió elütötte. Az autó az elsődleges információk alapján nem lépte túl az engedélyezett sebességhatárt. Az ütközés következtében a görkoris fiatal felcsapódott az autó motorháztetejére, és a szélvédőnek ütközött, ami behorpadt, és teljesen össze töredezett. Pár métert vitte magával így az autó a fiút, majd oldalra húzódva állt meg. A szerencsétlenül járt görkoris kéz, és fej sérüléseket szenvedett.

"Nem láttam semmit, csak hogy már a motorháztetőmön van" - mondta el a frisss.hu-nak az autó sofőrje. "Még szerencse, hogy lassan jöttem, mert jóval nagyobb is lehetett volna a baj. Azonnal megálltunk, a fiú eszméleténél volt, beszéltünk is vele, kértük, ne próbáljon felkelni. A többi autónak társam jelezte, hogy lassítsanak, az úttesten fekszik egy sérült."

A gyalogátkelőhelynél viszonylag magas növények, yuccák díszítik az út közepét, lehet, hogy ez, és a fiú sötét ruházata is közrejátszott a balesetben.

A balesetet követően a rendőrség láthatósági és fékpróbát is tartott a helyszínen. Az eset egyéb körülményeitt szakértő bevonásával vizsgálják.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére