Görhokiztak és győztek a Pingvinek

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2016. május 29., vasárnap •
A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub felnőtt és korosztályos játékosai is az osztrák amatőr görhoki-bajnokságban mutatják meg hétről-hétre tudásukat. Szombaton az oladi Pingvin Arénában a 13 évesek játszottak és kétszer is győztek.
Görhokiztak és győztek a Pingvinek

Az előzményekhez tartozik, hogy az U13-as osztrák bajnokságban, legutóbb Altenbergben meccseltek a fiatalok, de az első meccsen kikaptak, a Mad Dogs ugyanis 11-5-re győzött, az Altenberget ugyanakkor 8-6-ra legyőzték a Pingvinek és ezzel a 2. helyen álltak a szombathelyi forduló előtt. 

A Pingvin Arénában szombaton 2 osztrák gárda volt a vendég. A meccsek előtt Csergő István, az U13-as csapat edzője válaszolt kérdéseinkre. 


Az osztrák amatőr bajnokságban sokszor csak azon múlik egy-egy győzelem, hogy jelen van-e vagy hiányzik a kulcsjátékos. Itt még szinte minden a napi formától, a pszichés terheléstől, az eredmény alakulásától, kedvtől, illetve az ellenfél legjobbjától való ,,félelemtől” függ – nyilatkozta a frisss.hu-nak Csergő István, aki azt is elárulta nekünk, hogy a görhoki felívelőben van Szombathelyen, egyre népszerűbb ez a sportág, amit az is mutat, hogy már mintegy 30 igazolt sportolója van a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klubnak. 

Visszatérve a hétvégi fordulóra, a Szombathelyi Pingvinek 13 éves játékosai elsőként a Red Dragons csapatával mérték össze tudásukat és 10-7 arányban győztek. Ezt követően a Shadows sem járt jobban, sőt, a 2x15 perces tiszta játékidő után begyűjtött 13-4-es győzelem azt jelzi, hogy a vasiak még jobban odatették magukat. 

Csergő István edzőtől a meccsek után megtudtuk, hogy noha nagyon kiegyenlített a mezőny, a csapat most az osztrákok fölé nőtt, jól teljesített, a második meccsen pedig a hálóőr is kiemelkedőt nyújtott és magabiztosan őrizte a szombathelyi kaput. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére