Gigantikus reklámokat tol az arcunkba a Facebook a Messengeren keresztül

Frisss.hu/hvg.hu - Fotó: Giphy.com • 2017. január 26., csütörtök •
Amikor egy üzlet beindul.

Bár Mark Zuckerberg igyekszik látványosan megszabadulni hatalmas vagyonától, cége, a Facebook kiaknáz minden egyes lehetőséget, hogy még több pénzhez jusson. Most a Messenger alkalmazást tömik ki reklámokkal, a próbaüzem már el is kezdődött.

A helyzet az, hogy túl sokan használják az alkalmazást, tavaly nyáron döntött rekordot a Messenger, akkor havonta 1 milliárd ember használta aktívan az üzenetküldő appot. Ezek után persze lehet mondani, hogy vétek lenne nem kihasználni egy ekkora ziccert, bár az is igaz, hogy eddig nem volt túl sok előjele, hogy a Facebook meg is lépné ezt.

Fotó: Facebook

A közösségi oldalnál már be is jelentették a próbaüzemet, így az arra kiválasztottak már most is láthatnak olyat, amit eddig nem, vagyis hatalmas reklámokat. Egyelőre annyi pozitívuma van a dolognak, hogy nem a beszélgetéseinkbe rondítanak bele, de az app megnyitása után a főoldalon azonnal megjelennek a reklámok.

A hirdetési felület végleges helye a Kedvencek és a További beszélgetések cellák közt lesz, a reklámok pedig képpel és szöveggel jelennek meg, abban pedig biztosak lehetünk, hogy ezentúl hiperérzékeny lesz a felhasználói felület és gyakran fogja koppintásnak venni, ha csak görgetni szeretnénk, ezzel is biztosítva, hogy lehetőleg minél többször nyissuk meg a számunkra irreleváns tartalmakat.

közösség

további frisss

lap tetejére