Garda Hotel, az új minőségi szálláshely Szombathelyen

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 29., péntek •
Rá sem lehet ismerni az egykori turistaszállóra, akarom mondani a korábbi Liget Hotelre. A Garda Hotel névre keresztelt, megújult, minőségi szállodát csütörtök este adta át az országgyűlési képviselő, a polgármester és a tulajdonos.
Garda Hotel, az új minőségi szálláshely Szombathelyen

Miután befejeződött a több éves felújítás, megújult a külső és a belső, a háromcsillagos besorolás új nevet is kívánt. A Garda Hotel hangulatos, családiak környezetben 37 – közöttük basic, standard és prémium kategóriás – szobával, 74 férőhellyel, 9.900-16.900 Ft/szoba/éjszaka árfekvésű szálláshelyekkel (ebben a kontinentális reggeli is magában foglaltatik – a szerk.) várja a Szent Márton szülővárosába látogató idegent.   

A megnyitón Hende Csaba országgyűlési képviselő meghatottan állt a szálloda recepciójánál, mert – mint mondta – elég sok köze volt ehhez a helyhez, hiszen gyermekkorában, az 1960-as évek elején az anyai nagyapja építette ezt az épületet, így elég gyakran elhaladt előtte.   
Most, jó 50 évvel később egy megújulás egy újrakezdés tanúi lehetünk, ebből az alkalomból sok sikert kívánok a tulajdonosoknak. Mivel nagyon jó időben nyitják meg ezt a szálláshelyet, biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztak, így csak azt kívánhatom, hogy erőfeszítésük és kockázatvállalásuk fialjon – ezekkel a szavakkal kívánt eredményes munkát és sok vendéget Hende Csaba.   

Puskás Tivadar polgármester örömét fejezte ki, hogy Szombathely tovább fejlődik, hiszen – mint mondta, - ez a szálláshely végre megfelelő körülményeket, épületeket és tulajdonost is kapott. 
Igazából annak örülök, hogy Szombathely idegenforgalma fejlődik, a vendégforgalom gyarapodik. Az adatok azt mutatják, hogy a vendégéjszakák száma Szombathelyen is növekedik. Értékes, hogy megint találtunk egy olyan tulajdonos réteget, akikkel közös lehet a város érdeke – tette hozzá a polgármester. 

Elhangzott, hogy Szent Márton évében, 2016-ban a segítés szellemisége határozza meg életünket Szombathelyen. Ezzel összefüggésben olyan kezdeményezés indult el, mellyel a hátrányos helyzetű embereken, gyerekeken segítenének egy-egy hét itt eltöltött idővel. Fantasztikusan jó ez a kezdeményezés, de meg kell vizsgálni, hogy a különböző intézmények hogyan tudnak ebben aktívan közreműködni – fogalmazott a város első embere.  

Heim-Nikolits Réka tulajdonos beszéde elején köszönetet mondott a nagybátyjának, hogy Szombathelyre került, majd arról beszélt, hogy nagy nyitottsággal és segítőkészséggel fogadták a városban. 


A város és intézményei, illetve a VMKIK, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a kezdettől nyitottak voltak az együttműködésre. Nagyon sok partnerünk jelen van most is, ők is rengeteg pozitívumot hoztak az életemben – hangsúlyozta a tulajdonos, aki 2011-ben vette át az üzemeltetést, akkor mindössze 5%-os volt a kihasználtság, de ez 2014-re már 50%-osra emelkedett. 
Hozzátette: a modernizáció 2015-ben fejeződött be, a gördülékeny működés pedig idén indult be. Mindent felújítottunk, már egy kisebb mosodánk, informatikai rendszerünk is van.

A ,,Mutasd a szíved” elnevezésű programban való részvétellel az állami nevelésbe vett gyermekek támogatását tűzték ki célul, nekik szeretnének olyan élményt nyújtani, amivel az élet egy másik oldalát tudnák megmutatni számukra. A program különlegessége, hogy senki nem utal pénzt, hanem azt a szolgáltatást nyújtja az elesetteknek, amivel éppen rendelkezik.  
Az ünnepélyes átadón Hende Csaba, Puskás Tivadar és Heim-Nikolits Réka tulajdonos vágta át a szalagot, majd a magasba eresztett lufirengeteg is azt tudatta, itt új minőség született. 

A hotel vezetőjétől, a rendkívül kedves Terdik Judittól a helyszínen azt is megtudtuk, hogy hangulatos kávézó és kerthelyiség, lazító masszázs, ingyenes wifi és parkolás, programszervezés, az éttermi partnereknek köszönhetően ebéd és vacsora, az egyéb partnerekkel történt megállapodásoknak megfelelően pedig kedvezményes fürdő- és színházbelépők is idecsalogatják a turistákat.   

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére