Futsal-értékelő: Történelmet írt a Swietelsky-Haladás VSE bronzcsapata

Szita Róbert • 2015. május 27., szerda •
Remek csapat, kiváló edző, fantasztikus közönség, megérdemelt dobogó – röviden így lehet összefoglalni a Swietelsky-Haladás VSE futsalcsapatának 2014/2015-ös teljesítményét.
Futsal-értékelő: Történelmet írt a Swietelsky-Haladás VSE bronzcsapata

A pünkösdhétfői, Dunaújváros elleni 6-2-es hazai győzelem után egyértelművé vált, hogy az NB I-es férfi felnőtt futsal bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójától függetlenül bronzérmes lett a Swietelsky-Haladás VSE csapata.

Az Aréna Savariában megrendezett mérkőzés után forró hangulatú ünnepségen díjazták a Haladás VSE történetének legjobb eredményét elérő bronzérmes futsalcsapat tagjait. 

Durrantak a pezsgők, Marcos Angulo vezetőedző a levegőben, Homlok Zsolt klubelnök és Bokor Zsolt csapatvezető a parketten ünnepelt a fiúkkal. A buli az öltözőben is folytatódott, mi pedig gyorsan meginterjúvoltuk Bokor Zsoltot.  

frisss.hu: Az első szó a gratuláció, de minek köszönhető a siker?
BZs.: Hosszú évek munkája érett be, és Marcos Angulo személyében kiváló edzőnk van. Ebben a szezonban megváltozott az egész csapat, illetve a csapat által mutatott játék képe is és persze a srácok is nagyon odatették magukat. Emellett egész évben jól alakultak a meccseink is.

frisss.hu: Megérdemelt a bronzérem? 
BZs.: Igen, abszolút megérdemelt. Nagyon örülünk, hogy eldőlt, hogy a miénk a dobogó harmadik foka. Rendkívül boldogok vagyunk. Egész szezonban, de az utolsó hazai meccsünkön még fokozottabban igyekeztünk kiszolgálni a közönségünket. Úgy érzem, szépen és, ami még fontosabb eredményesen búcsúztunk a közönségünktől. A Dunaújváros elleni meccsen, az utolsó percekben igazi fieszta hangulatot varázsoltunk az Aréna Savaria falai közé. 

frisss.hu: Hogyan tovább, lesz-e jövőre ezüstérem?
BZs.: A korábbiakban is azt nyilatkoztam mindig, hogy a helyi játékosokra igyekszünk alapozni, ez az elvünk nem változik a jövőben sem. Idén beigazolódott, hogy ez a járható út. Számítunk az Illés Akadémia azon fiataljaira, akik nem a nagy pályán folytatják, de tehetségesek. Szeretnénk rávenni őket, hogy nálunk folytassák sportpályafutásukat és megszeretnék a futsalt. A Haladás hosszú távon akar az NB I-es élboly tagja maradni és teljesíteni szeretnénk nagy vágyunkat, hogy mire a Haladás VSE 100 éves lesz (2019), addigra bajnokcsapatot avathassunk futsalban. 

frisss.hu: Össze lehet tartani ezt a bronzcsapatot, illetve marad-e Marcos Angulo?
BZs.: Noha játékosainknak még mindig felemás a szerepe a labdarúgásban, azt remélem, hogy a jelenlegi keret nagy részét egyben tudjuk tartani. Marcos Angulo vezetőedző a következő idényben biztosan marad, hiszen élő szerződésünk van vele, amit félévente újítunk meg. Amennyiben nagyon jó külföldi ajánlatot kap, csak akkor engedjük el Szombathelyről.

frisss.hu: Mikor kapják meg a jól megérdemelt érmeket a fiúk?
BZs.: Az utolsó fordulóban, május 29-én, a bajnokcsapat otthonában mérkőzünk, így Győrött vehetjük át az érmeinket.

 

közösség

további frisss

lap tetejére