Futóversenyt rendeztek az Emlékműnél és a Csónakázó-tónál

frisss.hu Fotó: Tóth Arnold • 2016. május 09., hétfő •
Óvodások, iskolák és felnőttek is rajthoz álltak.
Futóversenyt rendeztek az Emlékműnél és a Csónakázó-tónál

Gyerekzsivaj, sok sportos óvodás, iskolás és felnőtt, valamint számos izguló szülő fogadott bennünket hétfő délután a szombathelyi Emlékmű előtti füves területen, ahol futóversenyt rendeztek. A rajt helyét fehér szalagok jelezték, a cél pedig a domb tetején volt.

Kívés Istvána SzoESE atlétikai szakosztályának vezetőedzője a rendezvényen elmondta: ez volt a második tavaszi Emlékmű-futás. Először akkor indították el, amikor a Csónakázó-tónál lévő területeket átalakították, tehát a tó helyett kellett egy másik helyszín. Ez pedig annyira bevált, hogy itt rendezték meg újra. Emellett idén a tó mellett is versenyeztek a résztvevők. 

Először az óvodások versenyeztek, majd az iskolások, végül a felnőttek. Megtudtuk azt is, hogy nagyjából 250-300 nevezője volt az idei megmérettetésnek. Az ovisok lent futottak egy kijelölt területen, ők nem mentek fel a domb tetetéje. Az kisiskolásoknak egy kört kellett futni, majd feljutni a célhoz, a nagyobbaknak két körük volt, valamint a célbaérés, a felnőttek pedig három kört futottak, majd következett a cél. A Csónakázó-tó esetében hasonló arányok voltak. 1400 méter volt a leghosszabb táv a tónál, az Emlékműnél pedig 1000 méter.

Díjazás: mindenki kapott almát, üdítőt, az első hat helyezett pedig éremben részesült a kategóriákban. 

Kívés István gratulál a győzteseknek

Németh István, a körmendi kosárcsapat egykori játékosa is kilátogatott a programra, a kislánya aversenyzők között szerepelt. A sportoló elmondta, hogy a futás nemcsak az egészségünk miatt fontos, hanem a résztvevőkben erősíti az összefogást is, ésjó a természetben mozogni. A sportnak egyébként nagy szerepe van a mindennapokban a család életében. 

Egy nyertes kislány, Liza anyukáját, Szabó Zsófit is megkérdeztük arról, milyen volt a verseny: "Ez volt az első alkalom,hogy a lányomat kihoztam, és nagyon boldog vagyok, hogy ő nyert, de nem az első hely miatt, hanem, láttam, hogy nem adta fel, kitartóan végigcsinálta. Sokat sportolunk, kirándulunk, járjuk az erdőt, biciklizünk. Lizát is próbáljuk úgy nevelni, hogy minél többet legyen a szabad levegőn, nagyon fontos ez."

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére