Fűtésindulás a távhőszolgáltatónál

frisss.hu • 2014. szeptember 15., hétfő •
Beköszöntött ősz, több helyen már a napokban befűtöttek. De mi van azokkal, akik a távhőszolgáltatótól kapják a meleget? Nem kell aggódni, szeptember 15-től indul a fűtési szezon!
Fűtésindulás a távhőszolgáltatónál

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft tájékoztatja fogyasztóit, hogy a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény végrehajtásáról szóló 157/2005. (VIII.15) kormányrendelet 3. mellékletének 2.1.7. pontja alapján 2014. szeptember 15-én megkezdődik a hivatalos fűtési időszak, amely 2015. május 15-ig tart.

A fűtési időszak tartama alatt a távhőszolgáltató a fűtési célú hőszolgáltatás megkezdéséhez rendelkezésre áll. A távhőszolgáltató az eddigiektől eltérően a fűtési célú távhőszolgáltatást szeptember 15-ét követően azon a napon kezdi meg, amelyet megelőzően legalább 3 napon keresztül egybefüggően 15 °C alatt maradt a napi átlaghőmérséklet. Amennyiben a lakóközösség ettől eltérően szeretné a fűtés indítását megrendelni, úgy ezt a fogyasztó a  közös képviselőjénél tudja kezdeményezni.
Amennyiben a lakóközösségen kívül más fogyasztók is érintettek a fűtés elindításában, illetve leállításában - ha a szakaszolás műszakilag nem megoldható – a távhőszolgáltató a közös képviselő által küldött  nyilatkozat beérkezését követően erről tájékoztatni fogja a közös képviselőt. A nyilatkozat szolgáltató részéről történő elfogadásához szükséges, hogy a többi lakóközösség képviselője is elküldje a távhőszolgáltatónak ugyanezen dátumra vonatkozó megrendelését!
A fűtési időszak alatt az általános közszolgáltatási szerződésben foglalt fűtési paraméterek az irányadóak, melyek szabályozzák a fűtésindulás és leállás konkrét időpontját, illetve előírják, hogy mekkora külső hőmérséklet esetén szünetelhet napközben a fűtési szolgáltatás.
Amennyiben a fűtési szolgáltatás elindul, úgy ezt követően is lehetőség van a fűtés lemondására. A lemondó nyilatkozat szolgáltatóhoz történő megküldését követően fűtési szolgáltatás elindítása - külső hőmérséklettől függetlenül - KIZÁRÓLAG abban az esetben történik meg, ha a közös képviselő ezt írásban megrendeli a szolgáltatótól.

közösség

további frisss

lap tetejére