Freddie beénekelte magát az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe

frisss.hu • 2016. május 10., kedd •
A 61. dalfesztivált idén Stockholmban rendezik, ahol a magyar énekes elsöprő energiával énekelt.
Freddie beénekelte magát az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe

A tavalyi bécsi döntőt a svédek nyerték így idén a stockholmi Ericsson Globe-ban rendezték az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét, ami a magyarok számára különösen fontos volt. A győri Fehérvári Gábor Alfréd a TV2 Rising Starjában tűnt fel, aztán megnyerte A Dalt így jutott ki a kontinentális megmérettetésre.

Freddie Pioneer című dala nagy siker nemcsak itthon, hanem a külföldi kritikák szerint is. De fontos, hogy a szavazás radikálisan megváltozik 2016-tól. A korábbi években a szakmai zsűrik és a tévénézők szavazatait összesítve hirdettek eredményt országonként, míg 2016-tól mind a zsűrik, mind a telefonos szavazatok külön-külön fognak beleszámítani a végeredménybe.  Az első elődöntőben 18 ország szerepelt, csütörtökön folytatódik a verseny, a döntőbe csak a legjobb tíz juthat.

Ilyen jó volt a hangulat a green roomban

Kedd este Freddie a finn, a görög és a moldáv versenyzők után állt színpadra. A produkcióra nem lehet rosszat mondani, giga energiákat mozgatott, a közönség pedig végig tombolt. A vokálban a Fool Moon tagjaival Mészáros Tamás, Molnár Gábor és Wodala Barnabás, valamint Baranya Dávid táncos erősítette a produkciót.

Valamivel 23 óra előtt pedig eredményt hirdettek, de előtte a Szürke emberek című táncos produkcióval a migráns-kérdésre hívták fel a figyelmet a svédek. 

Továbbjutottak a döntőbe: Azerbajdzsán, Oroszország, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Ausztria, Örményország, Csehország, Ciprus és Málta. 

A következő elődöntő: csütörtök, 21:00, Duna TV

közösség

további frisss

lap tetejére