Fókuszban az erőnlét és a kreativitás

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 12., csütörtök •
Kézigránát-hajítás, lövészet és mátrixfutás is szerepelt az 1. Savaria Teljesítménynap vetélkedői között. A csütörtöki eseményen szombathelyi általános iskolák 4 fős csapatai mérték össze tudásukat.
Fókuszban az erőnlét és a kreativitás

A jelenleg is zajló érettségi vizsgák és a feladatok jellege miatt a Csónakázó-tónál akartuk lebonyolítani a versenyeket, ám a kedvezőtlen időjárás miatt a Savaria Közlekedési Szakképző Iskola és Kollégium Hadnagy utcai objektumában tartottuk meg a hagyományteremtő szándékkal megrendezett teljesítménynapot. Az eső miatt sajnos elmaradtak a vizes programok, az evezés és a vízből mentés is – tájékoztatta honlapunkat Sümegi Tamás, az intézmény igazgatója, aki a helyszínen azt is elmondta, hogy elsősorban a közlekedési szakirányhoz kötődő elméleti és gyakorlati erőpróbákat szerveztek a 6.-7. osztályos általános iskolásoknak. 

A megnyitó után elméleti feladatok, tesztírás szerepelt a programban, majd az iskolák csapatai forgószínpad-szerűen küzdöttek meg a kihívásokkal.  

A verseny főszervezője, Kapui Kornél, az iskola rendészeti referense szerint a rendőrségi, katonai és katasztrófavédelmi jellegű feladatok, így a lövészet, a kézigránát hajítás, mátrixfutás, a sebesült szállítás, az erőnléti és ügyességi akadálypálya, a fecskendővel célbalövés mind azt a célt szolgálták, hogy a ráirányítsák a diákok figyelmét a honvédelmi és rendvédelmi pályákra, a kreativitásra és persze a Savaria Iskolába történő jelentkezésre. 

Az eseményt Szombathely városa mellett a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Honvédség, a Vas megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Decatlon és a Szentgotthárd Spa támogatta.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére