Fókuszban a jótékonyság és a küzdősportok: kívülállók viadala Szombathelyen

Szita Róbert - Fotó: facebook.com • 2017. szeptember 21., csütörtök •
A világ- és Európa-bajnok Horváth Győző ,,kis” csapata, a Sukothai Team óriási lelkesedéssel és teljes erőbedobással készül a szombati viadalra, ahol a szombathelyi harcosok mellett orosz és osztrák sportolók is megküzdenek a győzelmekért.
Fókuszban a jótékonyság és a küzdősportok: kívülállók viadala Szombathelyen

Korábban ITT már megírtuk, hogy a többszörös világ- és Európa-bajnok küzdősportos, Horváth Győző és csapata, a Miell, jótékonysági gálát szervez. A sportági kínálatban ökölvívás, karate, brazil jitsu, kickbox és K1 is szerepel majd. A részletekről a főszervezőt kérdeztük. 

Mire számíthatunk, ha kilátogatunk a Sugár úti Sportcentrum kiscsarnokába?
Egy szórakoztató szombat délutánt szeretnénk összehozni Szombathely lakosainak, különböző bemutatókkal megspékelve. Több egyesületből vonjuk be a versenyzőket, a mieink mellé más hazai városokból és külföldről is vártuk a potenciális ellenfeleket. A minden bizonnyal küzdelmes meccsek mellett többeket is szeretnénk jutalmazni a sporttal kapcsolatos tevékenységükkel kapcsolatban.

Mire költik a jótékonysági gála bevételét? 
A "The battle of outsiders", azaz a Kívülállók csatája elnevezésű Jótékonysági gála révén a belépőt úgy terveztük meg, hogy mindenki annyit adományoz, amennyi összeggel hozzá akar járulni a gyűjtéshez. Még megvehető VIP asztalokkal is rendelkezünk, az ezekből származó bevételek egy részéből szegényebb családokat, mélyszegénységben élő sportoló tehetségeket szeretnénk támogatni, illetve ruhák, felszerelések vásárlásával a versenyekre történő felkészülésüket, versenyeztetésüket segíteni.

Mi lesz a program?
16 órakor nyitjuk a kapukat, majd az elképzelések szerint 17 órakor kezdődnek a küzdelmek. 12 mérkőzésre csalogatjuk be a küzdősportok rajongóit a Sugár úti kis csarnokba, közöttük lesz 5 profi mérkőzés is. Egy nagy név is fellép Mansur Elsaev személyében. A bécsi lakhelyű orosz és a Rozman Team versenyzője, Száva János küzd majd meg egymással a főmeccsen. 

Aztán Freddy Lemmerer a szombathelyi Horváth Zoltánnal küzd (hobbisták) meg, Kolompár Kitti 3×2 perces low kick csatát vív egy osztrák ellenféllel, Horváth Marcell pedig 2×2 perces kick light összecsapáson méri össze erejét egy ugyancsak osztrák ellen. Horváth Győzőné Hajni 2×2 perces light contact mérkőzésen szintén egy osztrák ellenféllel néz majd farkasszemet. K1-ben Hajba Marcell hobbista a Sukothai team szombathelyi sportolójával, Iváncsics Péter Csabával, míg ugyancsak K1-ben vív majd 3×2 perces csatát Tóth Bálint, a Sukothai Team színeiben egy osztrák ellen. A szintén szombathelyi Virág Tamás is K1-ben méri össze tudását 3×2 perc alatt egy másik osztrák ellen.
A fontosabb események közben díjátadót is rendezünk, ahol a kimagasló sport és edzői teljesítményekért adunk át elismeréseket. 

Kiegészítő programok is lesznek?
Igen, természetesen. Fellépnek majd a Westside TSE táncosai, de karate-, és a brazil jiu jitsu bemutató is a minden bizonnyal szakértő közönség szórakoztatását szolgálja majd. 

A tervek szerint a szervezők minden esztendőben visszatérő hagyományként rendeznék meg újra a jótékonysági gálát. A szombati sporteseményre a belépés ingyenes!
 

közösség

további frisss

lap tetejére