Fojtás és karfeszítés: ketrecharc a jótékonyság jegyében

Szita Róbert és Hornyák Emőke helyszíni tudósítása • 2016. szeptember 18., vasárnap •
A Vulcano Nemzetközi Ketrecharc jótékonysági gálán 5 ország 24 sportolója, közöttük a szombathelyi Horváth Nikoletta is ketrecbe lépett.
Fojtás és karfeszítés: ketrecharc a jótékonyság jegyében

A Marcus Biztonsági Szolgálat Kft. által szombat este, az Agora Művelődési és Sportházban megrendezett Vulcano Nemzetközi Ketrecharc jótékonysági gála igazi show volt a javából. Az előzménykről ITT már írtunk. 

A főszervezők közül Őze Balázs, a Marcus Biztonsági Szolgálat Kft. tulajdonosa és Rozman István, a Nemzetközi Kickbox Szövetség elnöke fogalmazta meg a sportesemény kettős célját. 
Olyan nemzetközi versenyt szerveztünk, ahol a harcosok már nemzetközi porondon is bizonyították képességeiket. A befektetett energiánkkal a daganatos gyermekeken segítünk. Szerettük volna bemutatni, hogy a szigorú tekintetek mögött érző szív lakozik. Szeretnénk hagyományt teremteni és jövőre is megrendezni ezt a versenyt – fogalmaztak a honlapunknak nyilatkozó főszervezők.

És most nézzük a szombat esti történéseket küzdelemről küzdelemre.  
Horváth Ádám és Major Lóránt meccsét -85 kg-ban 3 menetre tervezték, ám a 23 éves, 198 cm magas, Keceliről érkezett Horváth Ádám már az első menetben technikai K.O.-val (TKO) győzött Major ellen. . 

Kristóf Máté – Kovács György -80 kg-os súlycsoportban megrendezett meccse is eldőlt az első menetben. A 22 esztendős, 185 cm magas, 79 kg súlyú Kristóf Máté is TKO-val nyert a favágónak becézett már 39 éves Kovács ellen az első menetben. 

Ezután Schneider János Kreisch András ellen a -75 kg-ban csapott össze. Ez a küzdelem sem tartott sokáig, az első menetben karfeszítéssel győzött Schneider János. 

Ezt követően jött a várva-várt Amra Dzananovic (bosnyák) – Horváth Nikoletta viadal az -57 kg-ban. A gála egyetlen szombathelyi résztvevőjét óriási taps köszöntötte és, ahogy illik, Niki azonnal nekiesett a bosnyák csajnak. 
Niki miután az első pillanatban már letámadta ellenfelét, egy percnyi esélyt sem adva neki, már az első menetben győzött, miután döntő fölény miatt a bosnyák trénerek bedobták a törölközőt. 


Horváth Niki a meccs után honlapunknak elmondta, hogy szerette volna minél hamarabb befejezni az ütközetet és ez sikerült is. 
Nemcsak én adtam, kaptam én is tőle, nem is egy kemény ütést. Ennek ellenére erősebb ellenfélre számítottam. Úgy gondolom, a jobb kezem döntött, azonnal menekült előlem, ez jól motivált engem. Végig támadtam – tette hozzá a frisss.hu-nak nyilatkozva. 

Niki edzője, Horváth Győző szerint Niki kicsit ugyan elizgulta a meccset és zártabban is küzdhetett volna, de a rövid felkészülés elérte a célját, és az első három percben kedvezően dőlt el a viadal. Niki sikerét a szurkolótábor hatalmas ovációval fogadta.  

A szombathelyi lány után Yusup Soltajev – Matsiko Alex mérkőzést rendeztek. A -72,5 kg-ban lebonyolított összecsapáson Yusup Soltajev diadalmaskodott. 


Óriási harcot és változatos küzdelmet hozott a Sado Ucar (török) – Guzsván Péter -75 kg ketrecharc. Már az 1. menetben óriási küzdelem alakult ki, ami a másodikban csak fokozódott. A harmadik menetben szinte megőrült a közönség, Guzsván hatalmas küzdött, de karfeszítéssel a török nyert. 

A Shamil Iliskanov – Szűcs István -70kg-ban megrendezett küzdelem során a bécsi fiú nyert TKO-val. 
A Burak Kizlirmak (török) – Münzberg Gergő -80 kg-ban lebonyolított viadalon egy látványos fojtással győzött a török 1 perc alatt!

A Selja Micevic (bosnyák) – Patricia Apolot (ugandai) -62,1 kg mérkőzésen az ugandai lány győzött, ellenfele pedig percekig a padlón csücsült, még az orvos is megvizsgálta.


A gála utolsó küzdelme hatalmas harcot hozott a török Kadir Akbas és a magyar Gaodi Tihamér között. A -93 kg-os srácok összecsapását a magyar fiú nyerte pontozással. 

A jótékonysági gálát magánszemélyek és vállalkozások támogatták, az összegyűlt jelentős bevételt Masáth Péter, a szervezők által támogatott ,,Alpokalja a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány" elnöke - a mintegy 600 fős szakértő közönség előtt - vette át.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére