Foglalkoztatási paktumot írtak alá, hogy felkutassák Vas megye rejtett munkaerő tartalékait

Frisss.hu - Fotó: Tóth Arnold • 2017. január 20., péntek •
Ha van munkánk, mindenünk van.
Foglalkoztatási paktumot írtak alá, hogy felkutassák Vas megye rejtett munkaerő tartalékait

Csütörtökön kora délután az ŐrvidékHázban aláírták a "Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum 2014-2020" elnevezésű dokumentumot, aminek a lényege az, hogy felkutassák Vas megye rejtett munkaerő tartalékait. A programban európai uniós forrásból segítik, hogy 830 ember visszakerüljön, vagy bekerüljön a munkaerőpiacra.

A vállalás része az is, hogy 2020 közepére, végére 360 embert legalább fél évig, de inkább tovább foglalkoztatni is tudjanak. Ennek elsődleges oka, hogy Vas megyében szükség van szakképzett munkaerőre.

A helyi önkormányzatoknál keresnek olyan embereket, akik nincsenek munkanélküliként regisztrálva és őket képeznék és foglalkoztatnák. Ebbe beletartoznak a pályakezdő fiatalok, a GYED-ről, GYES-ről visszatérők, az 50 év felettiek és a megváltozott munkaképességűek is. Ők azok a célcsoport, akik képzéssel, támogatásokkal visszakerülhetnek a munkaerő piacra.

"A program elősegíti azt, hogy mintegy 830 személy visszakerüljön, vagy bekerüljön a munkaerőpiacra és ezzel együtt enyhüljenek azok, az immár a fejlődésünket is korlátozó, sőt gátló munkaerőhiány jelenségek, melyek az elmúlt időszakban jellemzővé váltak" - mondta dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője.

A paktumok többek közt Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármester, Bálint András a Szombathelyi Képző Központ Kft. igazgatója  és több Vas megyei cég, és szervezet képviselője mellett.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére